Ελλάδα

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα για αξιολόγηση και χρέος

Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Παρασκευή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την αξιολόγηση και το χρέος να είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα της ατζέντας.

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα έχει σήμερα και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
Την Παρασκευή η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να μάθει από τους συνομιλητές του –κυρίως από τη γερμανίδα καγκελάριο- αλλά και από τον Φρανσουά Ολάντ τις προθέσεις τους τόσο για την πορεία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης όσο και την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους εταίρους και συνομιλητές του να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για έναρξη συνομιλιών για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του χρόνου και με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η Σύνοδος Κορυφής θα ασχοληθεί με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και την ανάγκη επίτευξης ομοφωνίας στα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Συνάντηση με Αναστασιάδη
Την Τετάρτη το βράδυ, ο πρωθυπουργός, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, για την αμέσως επόμενη περίοδο, στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Με δεδομένη την σταθερή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία, συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, ως αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το