Τοπικά

Η κρίση αυξάνει τους μελισσοκόμους “Θ”

melissokomos

Κατά 50% αυξήθηκαν μέσα στην κρίση οι μελισσοκόμοι στη Μαγνησία και πανελλαδικά, καθώς βρήκαν διέξοδο για εργασία. Βέβαια το επάγγελμα του μελισσοκόμου δεν είναι σίγουρο ότι εξασφαλίζει πάντοτε ένα εισόδημα και αυτό που χρειάζεται είναι γνώση και μεράκι, ενώ η επιτυχία εξαρτάται και άλλους παράγοντες.

Γέμισε από μελισσοκόμους η αίθουσα στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Φυτόκο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μελισσοκόμων Μαγνησίας. Στην εκδήλωση με θέμα “Ορθή Μελισσοκομική Πρακτική – Επιχειρηματικότητα” μίλησαν η δρ Φανή Χατζήνα, Βιολόγος, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και η κ. Κατερίνα Καρατάσου, κτηνίατρος στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, που ανέπτυξαν τους κανόνες της Ορθής Μελισσοκομικής Πρακτικής και τη σχέση της με τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα μιας μελισσοκομικής επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Βασίλης Ντούρας τόνισε «Μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια της κρίσης οι μελισσοκόμοι έχουν αυξηθεί στη Μαγνησία και πανελλαδικά μέχρι και 50%, καθώς αντιμετωπίζουν τη μελισσοκομία ως διέξοδο για την εύρεση εργασίας ή και για συμπλήρωμα εισοδήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το