Τοπικά

«Κρίεων» το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό από την ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο «Κρίεων», το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο ετοιμάζεται ήδη από την ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία οδεύει στον 12ο χρόνο δράσης της, με σημαντικές επιτυχίες σε διεθνείς αγώνες.
Ο «Κρίεων» θα είναι το νέο μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στους αγώνες της Formula student το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η ομάδα «Κένταυρος», αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2009, μελετά και κατασκευάζει αγωνιστικά μονοθέσια τύπου Formula ικανά να διαγωνιστούν στον διεθνή διαγωνισμό μηχανολογίας Formula Student.

Από την ομάδα «Κένταυρος» τονίστηκε πως φέτος λόγω του COVID-19 ο «Amphion R» δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στους αγώνες της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, όπου ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί. «Παρά το γεγονός αυτό, προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα συνεχίζοντας την έρευνα και τον σχεδιασμό του νέου μας μονοθεσίου».
Και συμπληρώνει πως «το νέο μας μονοθέσιο, ο «Κρίεων», είναι έτοιμο να «έρθει στη ζωή», καθώς έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του και είναι έτοιμο για κατασκευή. Ο Κρίεων αποτελεί μεγάλο βήμα για την ομάδα μας, καθώς θα διαθέτει υβρίδιο σασί: Μισό σωληνωτό χωροδικτύωμα και μισό τύπου monocoque, κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα υποστήριξης τεχνολογίας Driverless το κάνουν να ξεχωρίζει από τα προηγούμενα μονοθέσια της ομάδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που κάθε χρονιά μάς στηρίζουν και μας βοηθούν να συνεχίσουμε το έργο μας παρά τις αντιξοότητες. Με την αμείωτη βοήθεια και υποστήριξή τους στην ομάδα μας καταφέρνουμε να υλοποιούμε όλα μας τα σχέδια και να εξελισσόμαστε».

Ο αρχηγός της ομάδας «Κένταυρος», φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Σταγιάννης επισήμανε πως «ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του νέου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου με την ονομασία «Κρίεων» και πιστεύουμε πως μέχρι τις αρχές της άνοιξης θα έχει ολοκληρωθεί. Η ομάδα δραστηριοποιείται για δώδεκα χρόνια και συνδυάζει την ερευνητική γνώση με την αποτελεσματικότητα στην πράξη. Η ομάδα αποτελείται από 33 φοιτητές, ενώ αυτή την περίοδο υποβάλλονται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές που θέλουν να ενταχθούν και αυτοί».
Από την ομάδα επισημάνθηκε πως «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ομάδα μας και να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook: Centaurus Racing Team, Instagram: @centaurus_racing_team, Linkedin: Centaurus Racing Team, καθώς και από την ιστοσελίδα μας centaurusracing.gr».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το