Τοπικά

«Κρεβατωμένοι» λόγω ιώσεων πολλοί Βολιώτες- Στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύτηκαν 25 άτομα

nosokomeio

«Κρεβατωμένοι» είναι αυτή την περίοδο αρκετοί Βολιώτες, καθώς υπάρχει έξαρση ιώσεων με κύρια συμπτώματα τον υψηλό πυρετό, την καταρροή, τον έντονο βήχα. Οι ασθενείς μεταβαίνουν στα Επείγοντα, αλλά και στα ιατρεία για να εξεταστούν, ενώ στη συνέχεια λαμβάνουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Η ίωση διαρκεί τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ ιδιαίτερο ρόλο έχει παίξει και το έντονο κρύο των τελευταίων δέκα ημερών.

Συνήθως τα συμπτώματα της ίωσης ξεκινούν από το γνωστό «γαργάλημα» στον λαιμό και ύστερα μετατρέπεται σε βήχα, καταρροή, ρίγος και πυρετό.

Αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα, αφωνία, είναι ακόμη μερικές εκδηλώσεις των ιώσεων που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες.

Μάλιστα η αλλαγή του χρόνου βρήκε αρκετούς Βολιώτες να είναι κρυωμένοι, μπουκωμένοι και να προσπαθούν με τα ζεστά ροφήματα να αντλήσουν δυνάμεις και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο παρατηρείται προς το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων αρκετοί άνθρωποι να κρυώνουν και να κρεβατώνονται, καθώς έχει προηγηθεί αρκετή έκθεση σε εξωτερικά περιβάλλοντα και συνάθροιση σε κλειστούς χώρους λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και των επισκέψεων σε συγγενείς και φίλους.

Οι άσχημες, όμως καιρικές συνθήκες, που επικρατούν τα φετινά Χριστούγεννα, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες, φαίνεται πως έχουν επισπεύσει το συγκεκριμένο φαινόμενο. Παράλληλα ιδιαίτερη επίδραση είχε και ο χιονιάς που άρχισε να εκδηλώνεται από την περασμένη Τρίτη.

Μάλιστα ο «πονοκέφαλος» είναι μεγαλύτερος και για τους γονείς με μικρά παιδιά που είναι πιο ευάλωτα σε τέτοιες καταστάσεις και οι οποίες μπορούν να βγάλουν εκτός προγραμματισμού όλη την οικογένεια, με το ένα μέλος να κολλάει το άλλο.

Οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στο μέσον ενός πολύ δυνατού χειμώνα και είναι φυσικό να υπάρχουν ιώσεις.

Στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύτηκαν αυτές τις ημέρες γύρω στα 25 άτομα με διάφορα συμπτώματα, ενώ και η κίνηση στα Επείγοντα ήταν ελεγχόμενη. Πάντως αρκετοί ασθενείς μετέβαιναν απευθείας στα φαρμακεία για να λάβουν αντιπυρετικά και άλλα φάρμακα, όπως για τον πονόλαιμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το