Τοπικά

Κρέμασαν ποιήματα σε δέντρα της Ερμού και μοίρασαν στίχους για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Κρέμασαν ποιήματα στα δέντρα στον πεζόδρομο της Ερμού και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η Ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam, που αποτελείται από 13 μέλη,  μοίρασε σήμερα ποιήματα σε περαστικούς ενώ στη δράση συμμετείχαν και τρία παιδιά που διαμένουν στην Παιδόπολη Αγριάς.  Οι τρεις νέοι μοίρασαν ποιήματα γραμμένα στη δική τους γλώσσα και μεταφρασμένα στα ελληνικά για να συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

H εμψυχώτρια της ποιητικής σκηνής Έλενα Ψαραλίδου ανέφερε πως το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα μέλη της ομάδας  είναι ότι η ποίηση γιορτάζει και υπάρχει μέσα μας.  “Είναι η εαρινή ισημερία, η άνοιξη και η ποίηση ταυτίζ0νται.  Θέλουμε να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να βάλουμε μέσα ένα χαμόγελο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο κόστος ανταποκρίθηκε στη δράση της oμάδας καθώς διάβαζε τα ποιήματα που είχαν τοποθετηθεί από την πλατεία Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Κουμουνδούρου.

Η κυρία Έλλη Σαμαλίδου συμμετέχει στην ομάδα Volos Poetry Slam  περίπου 10 χρόνια. “Η ομάδα με εκφράζει καθώς μου αρέσει να γράφω και να μελοποιώ.  Σήμερα θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να του φτιάξουμε τη μέρα”  δήλωσε.

Σημειώνεται ότι στις 30 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο Τσαλαπάτα η ομάδα θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση “Τέχνης Γέφυρες”  με αφορμή την έκθεση κουστουμιών κινεζικής όπερας.  Πρόκειται για μια ποιητική και μουσική βραδιά για τις γέφυρες που απλώνει η τέχνη από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το