Κόσμος

Κραυγή από τον Ιταλό υπουργό Υγείας: Μην παίζετε με τη φωτιά

O Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε από τους Ιταλούς να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι οι απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν «χαλαρώσει» σχεδόν σε όλη την χώρα.

«Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας. Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες εβδομάδες, το αποτέλεσμα τόσων θυσιών», γράφει ο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «η ένταξη πολλών περιοχών στην λεγόμενη “κίτρινη ζώνη”, με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει γίνει παρελθόν».

«Ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί λόγω και των μεταλλάξεων, ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», κατέληξε ο Σπεράντσα. Η κύρια αναφορά του είναι στην κοσμοσυρροή που καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε ορισμένους εμπορικούς δρόμους των ιταλικών πόλεων, αλλά και στην απόφαση πολλών Ιταλών να «αποδράσουν» από τα αστικά κέντρα για να γευματίσουν σε παραθαλάσσιες ή και ορεινές περιοχές.

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι έως τώρα η πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκε σε 1.100.867 πολίτες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το