Τοπικά

Κραυγή αγωνίας από τους 25 ωφελούμενους για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

Κραυγή αγωνίας από τους 25 ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Δήμου Βόλου, καθώς λήγει στο τέλος του έτους και ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχιστεί. Στο μεταξύ, στη διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (ΒΥΣ), θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» οι 14 άνδρες και 11 γυναίκες ωφελούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους, λίγους μήνες πριν λήξει η εφαρμογή του, εκφράζουν την αγωνία τους σχετικά με το μέλλον τους, καθώς αν δεν συνεχιστεί, θα μείνουν στην ουσία άστεγοι και χωρίς εργασία.
Επισημαίνουν, δε, πως «θα πρέπει να μεριμνήσει ο Δήμος Βόλου για τη συνέχιση του προγράμματος, ώστε να μην μείνουν στον δρόμο».

Διεθνής διαγωνισμός
Όπως προαναφέρθηκε, στη διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (ΒΥΣ), θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Μαγνησίας/Σποράδων, συνολικού προϋπολογισμού 1.065.101 ευρώ.
Να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός θα γίνει με την κατάθεση σφραγισμένων προσφορών.
Στο εταιρικό σχήμα της Κοινωνικής Σύμπραξης συμμετέχουν οι Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, Δήμος Αλμυρού, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Δήμος Νοτίου Πηλίου, Δήμος Σκιάθου, Δήμος Σκοπέλου, Δήμος Αλοννήσου, Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Τριτέκνων Αλμυρού, Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας, ΑΜΚΕ «Εν δράσει».
Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος, είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το