Τοπικά

Κρατούμενοι στην Κασσαβετεία διασκέδασαν με τη Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

ΧΟΡΩΔΙΑ Δ.Σ.Α.

Την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις δυσκολίες και τη μονοτονία των συνθηκών κράτησης, είχαν κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβετείας, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με μαέστρο τον δικηγόρο – μουσικό Δημήτρη Καρούζο. Το κάλεσμά του κ. Καρούζου προς τους ανήλικους κρατούμενους να επιδείξουν και οι ίδιοι τις φωνητικές τους ικανότητες επί σκηνής, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό. Έτσι, οι χορωδοί και ανήλικοι κρατούμενοι έγιναν ένα, σπάζοντας πιθανούς φραγμούς αμοιβαίων προκαταλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας κρατούμενος ερμήνευσε ως σολίστ δύο τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας, που έπαιξε άλλος ανήλικος κρατούμενος, ενώ ένα γκρουπ κρατουμένων ερμήνευσε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι σε ρυθμούς ραπ.

Μέσα από μια πλούσια γκάμα τραγουδιών, από δημοτικά και ρεμπέτικα μέχρι σύγχρονα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής μουσικής, τα μέλη της χορωδίας του Δ.Σ.Α. απέδειξαν οτι αποδίδουν το ίδιο, είτε τραγουδώντας ενώπιον των Αρχών της Δικαιοσύνης στην παλαιά Βουλή, είτε τραγουδώντας ενώπιον των κρατουμένων στις φυλακές Κασσαβέτειας.
Τη χορωδία συνόδεψαν στο Βόλο ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος κ. Βασίλης Αλεξανδρής, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπουλούκος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δερβεσός. Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης , ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Μαρδέλης, ο Ταμίας κ. Μιχάλης Βασιλικός και το μέλος του Δ.Σ. κ.Θεόδωρος Γκούμας. Οι πρόεδροι των δύο δικηγορικών συλλόγων απευθυνόμενοι στους κρατουμένους τους διαβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι η βοήθεια, που παρέχουν οι σύλλογοί τους στο σχολείο και στο γυμνάσιο των φυλακών, θα συνεχιστεί αδιάλειπτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το