Ελλάδα

Κοζάνη: Ανησυχία από τη διασπορά του κορωνοϊού – 7 κρούσματα στην αστυνομία

Εντονη ανησυχία προκαλεί στην περιοχή της Κοζάνης η διασπορά του κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να έχουν νοσήσει αστυνομικοί και υπάλληλοι ατμοηλεκτρικού σταθμού, ενώ μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο, επειδή άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος έχουν βρεθεί θετικοί.
Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει συνολικά 16 κρούσματα στην περιοχή της Κοζάνης, με αποτέλεσμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο αριθμός των ασθενών να είναι διψήφιος.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Σημαντικό είναι το πρόβλημα στην αστυνομία της Κοζάνης, όπου 7 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό και οι οποίοι τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα. Το ευχάριστο είναι ότι οι αστυνομικοί υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο εύκολη η ιχνηλάτηση. Παράλληλα, έχουν γίνει τεστ σε άλλους δέκα συναδέλφους τους, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ώρες. Όλοι οι ασθενείς αστυνομικοί μέχρι στιγμής παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

«Βλέπουμε να παρατηρείται μία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας. Ο αριθμός των ασθενών αυτό το διάστημα φτάνει σε διψήφια νούμερα και σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει συνολικά 16 κρούσματα. Έχουμε κρούσματα στην αστυνομία, στον ΑΗΣ, αλλά και σε συγγενικό περιβάλλον μαθητών. Όλα αυτά προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να τηρήσουν με μεγαλύτερη προσοχή τα υγειονομικά μέτρα», τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κοζάνης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το