Ελλάδα

Κουβέλης: Μπορεί από ατύχημα να έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

«Όσα συμβαίνουν μέσα από τη συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας, μπορεί να μετατραπούν σε θερμό επεισόδιο, από… ατύχημα».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
«Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής, βλέπω ότι τα όσα συμβαίνουν είναι δυνατόν μέσα από την συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας -αναφέρομαι στις παραβάσεις και παραβιάσεις-, μια αναχαίτιση, η οποία έχει καταντήσει μια υπόθεση καθημερινότητας, να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο. Από ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία με τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Αιγαίο.

«Εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο διότι αυτό το κλίμα των εντάσεων -εντάσεων που πολλές φορές κλιμακώνονται- τροφοδοτεί και εξυπηρετεί την διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου κλίματος στο εσωτερικό της Τουρκίας, το οποίο επίσης εξυπηρετεί τον Ερντογάν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Όσο για τον χαρακτηρισμό «ακήρυχτος πόλεμος» που χρησιμοποίησε πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο για να σηματοδοτήσει την έννοια των γεγονότων με τα στοιχεία ενός πολέμου που κηρύσσεται, αλλά -όπως είπε- «για να αναφερθώ σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες».

Αποκλείουμε την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω με ακριβή τρόπο το πότε θα γίνει η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών στελεχών μας», ανέφερε ο κ. Κουβέλης στη συνέχεια. «Θα ήθελα όμως να σας πω γιατί έχω χαρακτηρίσει παράνομη την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας. Κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο. Δεν είναι δυνατόν να κρατείται κάποιος χωρίς κατηγορητήριο», επεσήμανε.
Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «αποκλείουμε την ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς». Επομένως, όταν ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την εν λόγω κράτηση ως «ομηρία» ήθελε ακριβώς να τονίσει το «απαράδεκτο» του γεγονότος, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα δυσαρμονίας στην συνεργασία μου με τον κ. Καμμένο», σημείωσε. «Συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά και ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι δεν έχει εκχωρήσει την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το