Κόσμος

Κουβαλά τον ανάπηρο άνδρα της καθημερινά στην πλάτη (video)

«Οι γιατροί μου είπαν να μην σηκώνω βάρος στην πλάτη μου. Τους απάντησα, δεν σηκώνω βάρη, σηκώνω τον άντρα μου».
Η διήγηση μια 32χρονης γυναίκας από την Αίγυπτο, συγκλονίζει.
Η Heba Alsayed σε καθημερινή βάση κουβαλάει στα χέρια και στους ώμους της τον ανήμπορο σύζυγό της, ο οποίος χρειάζεται αιμοκάθαρση κάθε δύο ημέρες.
Η κάμερα του αραβικού δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazzera την εντόπισε να κουβαλάει στην πλάτη της τον ανήμπορο σύζυγό της, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νοσοκομείο για την απαραίτητα διαδικασία της αιμοκάθαρσης του Khalid.

https://youtu.be/nSHSKn0ya5g

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (ηπατίτιδα C, νεφρική ανεπάρκεια κι οστεοπόρωση), ενώ αδυνατεί να κινήσει τα πόδια του και το αριστερό του χέρι.
Ελλείψει οικονομικής δυνατότητας για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, η 32χρονη Heba είναι αναγκασμένη να κάνει όλες τις διαδρομές με τον άντρα της στην πλάτη της, καθώς οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς είναι καθοριστικές για την επιβίωσή του, ενώ παράλληλα πρέπει να φροντίζει και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
Ο Khalid εργαζόταν ως οικοδόμος όταν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον καθήλωσε στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια νόσησε κι από ηπατίτιδα, με αποτέλεσμα η νεφρική του λειτουργία να είναι σχεδόν μηδενική κι η αιμοκάθαρση απαραίτητη.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του ζευγαριού προκάλεσε κύματα συμπαράστασης από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και των social media, με πολλούς να ψάχνουν τρόπο να συνδράμουν οικονομικά την οικογένεια, τα έσοδα της οποίας περιορίζονται στην πενιχρή αναπηρική σύνταξη του Khalid και στα λιγοστά χρήματα που κερδίζει η Ηeba συλλέγοντας σκουπίδια κι ανακυκλώνοντάς τα.
Η ίδια, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει να συμπαραστέκεται με κάθε μέσο και τρόπο στον ανήμπορο σύζυγό της, σημειώνοντας ότι η απόφαση να μην τον εγκαταλείψει ποτέ στην τύχη του ήταν η σημαντικότερη της ζωής της.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το