Τοπικά

Κουκουλοφόροι έκλεψαν τις εισπράξεις του πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών

Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικές αρχές του Βόλου, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που έχει υποβληθεί άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν και άρπαξαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρτι, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, αυτό των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ξέφρενο γλέντι έλαβε χώρα στο Πεδίο του Άρεως και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ και οι πρυτανικές αρχές τηρούν σιγή ιχθύος, δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπεύθυνο συγκέντρωσης των εσόδων, ηλικίας περίπου 22 ετών, αρπάζοντάς του τα χρήματα.
Στον χώρο επικρατούσε πολυκοσμία, ενώ και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τους παριστάμενους, οι οποίοι ξεπερνούσαν σε αριθμό τα 8.000 άτομα, υπολογίζονται σε περισσότερα από 10.000 ευρώ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν ακόμη και για 20.000 ευρώ. Μάλιστα είχε διακινηθεί ευρύτερα η φήμη περί των αυξημένων εσόδων, με αποτέλεσμα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον συνωστισμό που επικρατούσε, αλλά και την πιθανή κόπωση των υπευθύνων μετά από την πολύωρη κραιπάλη, αποφασίζοντας να χτυπήσουν γύρω στις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά την καταμέτρηση των χρημάτων από τον υπεύθυνο φοιτητή, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες του επιτέθηκαν, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν κρατούσαν κάποιο αντικείμενο ή όπλο, χτυπώντας τον στο κεφάλι και του προκάλεσαν θλαστικά τραύματα. Αποτέλεσμα ήταν να του αρπάξουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν το ποσό που έκλεψαν οι κουκουλοφόροι, προερχόταν από μπαρ που λειτουργούσαν στον χώρο ή από σημείο που μεταφέρθηκε το σύνολο των εισπράξεων.
Ο νεαρός τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, με τη συνδρομή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, για την παροχή ιατρικής φροντίδας, χωρίς ευτυχώς ο τραυματισμός του να είναι σοβαρός. Οι δράστες φέρονται να εξαφανίστηκαν και έκτοτε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Αναφορικά με τη διοργάνωση του πάρτι, πηγές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστήριξαν ότι υποβλήθηκε αίτημα από μεγάλη ομάδα φοιτητών του τμήματος και δόθηκε η άδεια από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.


Στον χώρο του πάρτι, που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα προχθές και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί λειτουργούσαν τέσσερα μπαρ που πωλούσαν ποτά στους νεαρούς φοιτητές και όχι μόνο, ενώ η μουσική έπαιζε στη διαπασών όλη τη νύχτα από αρκετούς dj που βρισκόταν στον χώρο.
Για να μπει κάποιος στις εγκαταστάσεις, δεν πλήρωνε είσοδο, μπορούσε να πάει δικά του ποτά, αλλά η κατανάλωση ήταν μεγάλη στα μπαρ που υπήρχαν στον χώρο, με δεδομένο ότι το πάρτι συγκέντρωση περισσότερων 8.000 ανθρώπων νεαρής κυρίως ηλικίας που συγκεντρώθηκαν απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Επισημαίνεται πως λειτουργούσε και σελίδα της εκδήλωσης Summer Party ΜΗΧ ΜΗΧ Βόλου σε όλα τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανιζόταν οι χορηγοί της εκδήλωσης που ήταν τοπικές επιχειρήσεις, ενώ υπήρχε και τιμοκατάλογος με χρέωση του μπουκαλιού 40 € του ποτού 5 €, ενώ η μπίρα και το σφηνάκι κόστιζαν 2 ευρώ. Παράλληλα πωλούνταν και ενεργειακά ποτά προς 2 και 3 ευρώ, αναψυκτικά προς 1 ευρώ, ενώ υπήρχαν και ηλεκτρονικά τσιγάρα τα οποία κόστιζαν 7 ευρώ το καθένα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το