Πολιτισμός

Κουκλο-θεατρική παράσταση «Καλωσήρθες Καρακάξα»

Το Παράρτημα ΟΜΕΡ Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού και Επιστημών «Αριστοτέλειο» και την Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας παραστατικών τεχνών “Παπαντού ΚοινΣΕπ” προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης στην κουκλο-θεατρική παράσταση με τίτλο «Καλωσήρθες Καρακάξα». Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κώστα Μάγου (εκδ. Καλειδοσκόπιο) που στοχεύει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης του σεβασμού απέναντι στο διαφορετικό.
Σκοπός τη παρούσας δράσης είναι η παρουσίαση μιας εναλλακτικής πρότασης αξιοποίησης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας για τη διαφορετικότητα με άλλες μορφές τέχνης – κουκλοθέατρο.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση των παρευρισκομένων με τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Κώστα Μάγο , τη θεατρολόγο- παιδαγωγό κ. Συνοδή Φουκαλά , τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Μπαρέ Στέργιο κα.με θέμα την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στο διαφορετικό
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση των παρευρισκομένων με τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Κώστα Μάγο, τη θεατρολόγο- παιδαγωγό κ. Συνοδή Φουκαλά , τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Μπαρέ Στέργιο κα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Χώρος εκδήλωσης: Κέντρο Εκπαίδευσης Επιστημών και Πολιτισμού «Αριστοτέλειο» (Μακρινίτσης 131β)
Ημερομηνία: 10-3-2018
Ώρα: 19:00 μ.μ.

Περίληψη του έργου:
Μια καρακάξα έρχεται στο δάσος και η κουκουβάγια χάνει το πολύχρωμο κολιέ της. Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτά τα δύο γεγονότα και πώς συνδέονται μαζί τους μια αλεπού, ένας λαγός, ένας ασβός, ένας δρυοκολάπτης και κάμποσα ακόμη ζώα του δάσους; Μια ιστορία που δημιουργεί στα παιδιά μερικά ερωτήματα όπως: Είναι πάντα τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται; Μήπως συχνά, ακόμα και άθελά μας, μπορεί να γίνουμε άδικοι σε κάποιους επειδή δεν είναι σαν και μας; Ένα παραμύθι για το πώς οι φήμες, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μικρών και μεγάλων.
Διάρκεια παράστασης: 45΄ περίπου
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Μπαρές Στέργιος
Θεατρική διασκευή: Μπαρές Στέργιος, Φουκαλά Συνοδή
Κατασκευές: Νίτης Νίκος
Σκηνική διαμόρφωση- κούκλες: Μπαρές Στέργιος
Ερμηνεία: Φουκαλά Συνοδή
Μουσική: Νίτης Νίκος (κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Φωτογραφίες: Μαρούγκας Άλκης
Διαστάσεις σκηνικού 1,90 x 1,90.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το