Ελλάδα

Κουκάκι: Τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων από την Αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης (18/12) μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κουκάκι.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σημειώνεται ότι στην κατάληψη επί της οδού Ματρόζου μέσα στο κτίριο βρίσκονταν αντιεξουσιαστές. H αστυνομία στην συγκεκριμένη κατάληψη προχώρησε και σε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης, όταν οι καταληψίες αρνήθηκαν να βγουν από το κτίριο. Στην περιοχή δημιουργήθηκε ένταση και οι αντιεξουσιαστές πέταξαν προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων διάφορα αντικείμενα.

Τα άλλα κτίρια που εκκενώνονται βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου αντιεξουσιαστές είχαν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο, ενώ η είσοδος διαθέτει και πόρτα ασφαλείας την οποία έχουν τοποθετήσει οι καταληψίες.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν μπει και στα τρία κτίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το