Ελλάδα

Κουκάκι: Έξι αστυνομικοί τραυματίες στη διπλή “μάχη” των καταλήψεων (vids)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Κουκάκι μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου από αντιεξουσιαστές. Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια θύμισε εμπόλεμη ζώνη, με διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι σε κάθε γωνία.

Οι αστυνομικοί στη Ματρόζου επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν τη σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν από λίγο καιρό. Οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ό,τι έβρισκαν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ – έξι από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Έπειτα από αρκετή ώρα μπήκαν με σκάλα από την οδό Κολοκοτρώνη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 5 συλλήψεις – 3 άνδρες και 2 γυναίκες. Και οι 5 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εννιά προσαγωγές έγιναν περιφερειακά και των δύο κτιρίων. Πρόκειται για άτομα που επιχείρησαν να προστεθούν στα άτομα που βρίσκονταν μέσα.

Ορισμένοι αστυνομικοί έγιναν κάτασπροι από τις μπογιές. Είχαν, πάντως, μέχρι και ειδικό φακό-λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μη βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα. Στο μέρος συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.

Στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας και κατέγραφαν τα πάντα.
Αμέσως μετά τα βλέμματα της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκαν στην κατάληψη της Παναιτωλίου, όπου και η αντίστοιχη επιχείρηση έληξε με είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων. Ξαφνικά, η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Αφού έσπασαν τζάμια και λουκέτα εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι αστυνομικοί είχαν εκκενώσει την κατάληψη στην οδό Ματρόζου, είχε ξεσηκωθεί σάλος καθώς εισέβαλαν και στο γειτονικό σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, με τις καταγγελίες του ίδιου και της οικογένειάς του να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το