Τοπικά

Κουφοντίνας: Πότε θα εκδοθεί η απόφαση για την έβδομη άδειά του

Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που θα κρίνει οριστικά εάν θα δοθεί ή όχι η άδεια στον «Λουκά» της 17Ν, καθώς στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε την Πέμπτη το θέμα της μη χορήγησης της 7ης άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν χορηγήθηκε καθώς ο εισαγγελέας του συμβουλίου της Αγροτικής φυλακής Κασσαβέτειας μειοψήφησε, ενώ αντίθετα η διευθύντρια και η κοινωνική λειτουργός της φυλακής τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης της άδειας. Έτσι, το ζήτημα οδηγήθηκε στο Πρωτοδικείο του Βόλου προς επίλυση.

Ο εισαγγελέας της φυλακής εξέφρασε τη θέση ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων από την χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος τη φράση που έχει πει, ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων».

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, κατάθεσε στο δικαστήριο πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο αρχικά επισημαίνει ότι και στις 6 άδειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα, έχει κάνει ορθή χρήση αυτών. Ακόμη, αναφέρεται ότι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου «τρεις φορές, 3 διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας».
Μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας 14 φορές και έχει λάβει έξι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το