Ελλάδα

Κουβέλης: Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

kuvelis.3.4.708

Την ετοιμότητά του να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ενδεχόμενη πρόσκληση του πρωθυπουργού, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στην εμπλοκή του ονόματός του σε πιθανό ανασχηματισμό, ενώ δεν απέκλεισε ενδεχόμενη μελλοντική υπουργοποίησή του.

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας», εκτίμησε ακόμη ο κ. Κουβέλης.

Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010, και συμπλήρωσε ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το