Ελλάδα

Κουτσούμπας: Και άλλοι βγήκαν πανηγυρικά και ο λαός τους έριξε στα τάρταρα

newego_LARGE_t_1101_54576770

«Τι πάει να πει “ο λαός μίλησε”; Ξέρετε πόσα κόμματα ο λαός τα έβγαλε πανηγυρικά …και τελικά τα έριξε στα τάρταρα;» αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε την ανάγκη «ριζικής αλλαγής πορείας» της χώρας, τονίζοντας ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στην πρόσφατη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Kύριε Πρωθυπουργέ δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% που σας έδωσε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές ως έγκριση των αντιλαϊκών πολιτικών σας, των σκληρών μέτρων που φέρνετε. Από πού κι ως πού δεν έχουν δικαίωμα οι άλλες δυνάμεις να ασκούν κριτική σε ένα κόμμα που πήρε μια πλειοψηφία. Τι πάει να πει “ο λαός μίλησε”; Ξέρετε πόσα κόμματα ο λαός τα έβγαλε πανηγυρικά και με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τα δικά σας και τελικά τα έριξε στα τάρταρα μέχρι εξαφάνισης; Και όταν ήσασταν αντιπολίτευση και μάλιστα αντιπολίτευση αυτού του 4-5%, όπως είναι άλλα κόμματα σήμερα, κάνατε κριτική στα εκάστοτε κόμματα του 40%, του 45%, του 48% και πολύ σωστά. Κι από πού ως πού σήμερα δεν το ανέχεστε εσείς και απαντάτε αφ΄υψηλού ο λαός μίλησε και αναγνώρισε, επειδή είστε εσείς ο εξουσιαστής τώρα; Επειδή κάθεστε στις υπουργικές και πρωθυπουργικές καρέκλες;».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν δίνει ανοχή και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάλεσε και τα λαϊκά στρώματα να μην δώσουν άλλη ανοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το