Ελλάδα

Κουτσούμπας: Κάλπικο το δίλημμα συμφωνία ‘η χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ

Κουτσούμπας

Είναι «κάλπικο» το δίλημμα συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ και η μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδος είναι η ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την ΕΕ, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

«Κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση μόνος του, κλεισμένος στον εαυτό του με την ελπίδα ίσως ότι κάποιος «σωτήρας» θα δώσει λύση στα προβλήματα ή έστω μια ανακούφιση», είπε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό στις κυβερνήσεις, και τα κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν το σύστημα και την κρίση του. Ποτέ δεν υπήρχαν. Αλλού βρίσκεται η σωτηρία για τον ίδιο και τα παιδιά του. Βρίσκεται στη δική μας πάλη για να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία, στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κομοτηνής, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και υπογράμμισε: «Οι εργαζόμενοι της μειονότητας, αλλά και της πλειονότητας, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε κόμματα που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας, τη στιγμή που στην περιοχή μας οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς μας, στους λαούς όλων των γειτονικών χωρών.

Υπαρκτά ζητήματα της μειονότητας που αφορούν την εκλογή μουφτή, την εκπαίδευση, τα βακούφια και άλλα, προσπαθούν οι αστικές και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις να τα εντάξουν στις ενδοαστικές – ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, δηλητηριάζοντας την συνείδηση των εργαζομένων της μειονότητας.

Συνειδητά προσπαθούν να τους αποκόψουν από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, τα ταξικά συνδικάτα, τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές και την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνικότητα, αφού όλους μας ακουμπάει και ταλαιπωρεί η κρίση, ίδιος είναι ο αντίπαλος, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστικοί επιθετικοί οργανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κομοτηνή, λόγω της κρίσης, παρατήρησε: «Και κανένα νέο μέτρο να μην πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η κατάσταση είναι ήδη ασφυκτική, τραγική για τη λαϊκή οικογένεια που δίνει μάχη να ζήσει και δω στην Κομοτηνή, όπου και δω η ανεργία τσακίζει κόκκαλα. Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι η Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής ήταν από τις μεγαλύτερες της Χώρας. Εργοστάσια έκλεισαν ή οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν τη μετεγκατάστασή τους στις βαλκανικές χώρες, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία με αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 3000. Ανάσα για τη λαϊκή οικογένεια μπορεί να δώσει μόνο η ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, να πάρει πίσω δηλαδή όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι το 13ο και 14ο μισθό, οι συνταξιούχοι τη 13η και 14η σύνταξη.

Την ανάγκη αυτή, της ανάκτησης των απωλειών που ο λαός μας δεν πρέπει να θεωρήσει «περασμένα – ξεχασμένα», υπηρετεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα μας για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, η πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, αλλά και σειρά τροπολογίες που καταθέσαμε στα διάφορα νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε, επίσης, τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το