Ελλάδα

Κουτσούμπας: «Μεγάλη πολιτική απατεωνιά» τα περί τερματισμού των μνημονίων

Ως «μεγάλη πολιτική απατεωνιά» χαρακτήρισε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί τερματισμού των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «εσωτερικό εχθρό των λαϊκών συμφερόντων» που συνεργάζεται άψογα με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ για την προώθηση αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του δικαιώματος των απεργιών που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενώ προειδοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου να εγκαταλείψει τα σχέδια «να βάλουν «γύψο» και στις διαδηλώσεις».
«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Τσίπρα, αν με ακούτε εκεί που είστε γιατί εδώ δεν έρχεστε» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ για να προσθέσει «Εκτός από την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ ο εχθρός των λαϊκών συμφερόντων βρίσκεται εντός της χώρας. Έχουμε εσάς που είστε πρόθυμοι και ικανοί να προχωράτε μεταρρυθμίσεις όπως θέλει το εγχώριο κεφάλαιο. Η αξιολόγηση που υπογράψατε προβλέπει μια σειρά από επιτροπές εποπτείας, όπως Υπερταμείο, ΤΧΣ για τράπεζες για να εξασφαλίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σε κάθε περίπτωση».

«Δεν θα σας παραδώσουμε το δικαίωμα στην απεργία που ετοιμάζεστε να καταργήσετε με την Δεξιά. Δεν θα σας σώσουν οι γελοιότητες κάποιων υπουργών σας που ανακάλυψαν αντισυγκεντρώσεις σε δίκαιες διαδηλώσεις σωματείων απέναντι σε κυβερνητικές εκδηλώσεις» είπε για τις δηλώσεις Σκουρλέτη και πρόσθεσε «Εκτός αν σκέφτεστε εκτός από τη κατάργηση απεργιών να βάλετε γύψο και στις συγκεντρώσεις».

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι: ««Πρόκειται για μεγάλη πολιτική απατεωνιά. Η πολυσυζητημένη λήξη μνημονίων δεν θα φέρει ελάφρυνση στους εργαζόμενους και το μόνο που έχουν να περιμένουν από εσάς είναι νέα επιβάρυνση. Εχετε ήδη τινάξει το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα. Εχετε το θράσος να χαρακτηρίζετε την υπεραπόδοση μέτρων την φτωχοποίηση συνταξιούχων και εργαζόμενων. Φέρνετε προϋπολογισμό που φέρνει 1 δις ευρώ πλεόνασμα από τον ΕΦΚΑ. Πως θα το πετύχετε; Καταργώντας τον ΕΚΑΣ, αποφεύγοντας να δώσετε νέες συντάξεις ξεζουμίζοντας τους ασφαλισμένους. Καταργείτε το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά φέρνοντας νέους φόρους 1 δις ευρώ» και σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης. Επιχειρείτε να μας πείσετε ότι ζούμε κάπου αλλού σε άλλη χώρα με δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Οι εργαζόμενοι έχουν τσέπη και καταλαβαίνουν τα νέα μέτρα που προωθείτε. Θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δις ευρώ νέους φόρους για να επιτευχθεί ο στόχος 3,5% πλεόνασμα, θα δουν να καταργείτε το δικαίωμα της ανεργίας, τα λιγνιτικά εργοστάσια να παραδίδονται και να αυξάνει το τιμολόγιο της ΔΕΗ, θα δουν να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το