Τοπικά

Κούτες με φάρμακα από Γαλλία και Γερμανία για τo Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου “Θ”

farmakeia

Κούτες με πλούσιο φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό απέστειλαν πριν μερικές ημέρες πολίτες από τη Γαλλία και τη Γερμανία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.
Και ήταν μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης από Ευρωπαίους που έχουν ευαισθητοποιηθεί με το δράμα των Ελλήνων και το πλήθος ανέργων, ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.
Η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου έχει διαχυθεί και στο εξωτερικό, όπου δημιουργούνται πρωτοβουλίες για την τόνωση της δύσκολης θέσης των Ελλήνων.
Πριν μερικούς μήνες Γερμανοί που διαμένουν στη Μαγνησία είχαν ενημερωθεί για τη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου και έχοντας επικοινωνία με συμπατριώτες τους στη Γερμανία αποφάσισαν να βοηθήσουν το Κοινωνικό Φαρμακείο ενισχύοντάς το με φάρμακα που εστάλησαν από τη Γερμανία.
Πριν μερικές ημέρες υπήρξε νέα πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το εξωτερικό. Και αυτή τη φορά ήταν σε δύο επίπεδα.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, η πρώτη βοήθεια προήλθε από τη Γαλλία και ειδικότερα από την περιοχή Βρετάνη, όπου έχει δημιουργηθεί ένας ελληνογαλλικός σύνδεσμος με συντονίστρια την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ρίκη βαν Μπούσχοτεν. Από εκείνη την περιοχή μάς εστάλησαν κούτες με φάρμακα για διάφορες παθήσεις, ενώ προμηθευτήκαμε σκευάσματα ακόμη για τις ανάγκες των παιδιών. Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι γνωστό πλέον και στη Γαλλία για τη δράση του. Η δεύτερη βοήθεια προήλθε από τη Γερμανία, όπου εκεί έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Έτσι πριν μερικές ημέρες ενημερωθήκαμε από τη Μητρόπολη ότι έχουν έρθει πολλές κούτες με φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Και είναι πολύ σημαντικό που αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν στον τόπο μας, έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη συνεισφορά του Κοινωνικού Φαρμακείου και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν σε συνεργασία με συμπατριώτες τους να ενισχύσουν τη σημαντική αυτή δομή που λειτουργεί στο Βόλο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και συνολικά εξυπηρετεί 300 άτομα που είναι ανασφάλιστα.
Μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζεται την ενίσχυση σε φάρμακα από τον κόσμο και τους φορείς, φάρμακα βέβαια που να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορούν να διανεμηθούν στον κόσμο και να καταναλωθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το