Ελλάδα

Κουρουμπλής: Κανένας λόγος να αλλάξει το καθεστώς πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συνομιλεί με εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπανικολάου που διαμαρτύρονται, την  Τρίτη 9 Ιουνίου 2015. Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Γ.Ν. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, εκπροσώπους εργαζομένων και συλλόγους ασθενών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Σε εμμονή των θεσμών απέδωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το δίκτυο διάθεσης των μη υποχρεωτικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

ε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός υποστήριξε ότι το θέμα έχει ανακύψει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, λόγω των θεσμών «οι οποίοι έχουν εμμονές δυστυχώς, οι οποίες δεν εξηγούνται», αφού η Ελλάδα έχει 11.500 σημεία πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ και «δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του ανταγωνισμού».

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Υπάρχει όμως μια εμμονή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι μπορούν να μπουν «δικλείδες» για το κόστος των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, ώστε στην πράξη «αυτή η εμμονή των θεσμών να μην υλοποιηθεί» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα παραμείνουν στα φαρμακεία. «Να διαβεβαιώσω, ότι το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ ό,τι συνταγογραφείται. Όπως γνωστοποίησε, αρχικό αίτημα των θεσμών ήταν να πωλούνται όλα τα φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ αλλά αυτό αποκλείστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επικείμενη απελευθέρωση του δικτύου διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ και για τον λόγο αυτόν την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

«Δεν θα αφήσουμε το ένα τρίτο του τζίρου μας να πάει σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Επίσης δεν θα αφήσουμε τη δημόσια υγεία στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν αδαή, τσιμπώντας στις διαφημίσεις και τις οικονομικές προσφορές των σούπερ μάρκετ, να παίρνει φάρμακα από το ράφι. Θα πεθάνει κόσμος», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το