Ελλάδα

Κουρουμπλής: Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη

kouroublis
«Σύγχρονο Νταχάου» χαρακτήρισε την κατάσταση των προσφύγων στην Ειδομένη ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και ανακοίνωσε πως άμεσα θα υπάρξει ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος και της αστυνόμευσης, ενώ προέτρεψε τους πρόσφυγες να ενταχθούν στα κέντρα φιλοξενίας διαβεβαιώνοντάς ότι δεν πρόκειται να χάσουν τη σειρά τους, εξαιτίας αυτής της μετακίνησης.

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων. Πιστέψαμε σε μια Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, σε μια Ευρώπη που θα έχει συνεχώς στο μυαλό της πως το αίμα που χύθηκε εξαιτίας των εθνικισμών δεν πρέπει να ξαναχυθεί. Η Ευρώπη, δυστυχώς, σήμερα βλέπει να αφυπνίζεται και πάλι ένας ιδιότυπος εθνικισμός απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους. Και η λογική δεν αντέχει όταν γνωρίζεις ότι υπάρχει μια Ευρώπη των 580 εκατομμυρίων κατοίκων και διστάζει, δυσανασχετεί στο να αφομοιώσει 1-1,5 εκατομμύριο κατατρεγμένους ανθρώπους, που στο κάτω κάτω δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από την πατρίδα τους, αλλά τους ανάγκασαν οι πόλεμοι στους οποίους, δυστυχώς, συμμετείχε και η Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής συνοδευόμενος και από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συνομίλησε με πρόσφυγες, με αξιωματικούς της Αστυνομίας και με τα μέλη του κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και ενημερώθηκε για την επικρατούσα κατάσταση και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση. Παρά ταύτα, δεν αγνοούμε την πραγματικότητα και δεν θα μείνουμε στη διαπίστωση» δήλωσε αμέσως μετά και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία του κράτους στην περιοχή. Ειδικότερα ανακοίνωσε:

-Θα ενισχυθεί άμεσα το υγειονομικό σύστημα στον καταυλισμό και από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των προσφύγων.

-Θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Η φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση» κατέληξε ο υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε Αστυνομία και Στρατό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το