Κόσμος

Κουρέας πυρπολεί τα μαλλιά του πελάτη για να δυναμώσουν (photos)

Θα δεχόσασταν ποτέ ο κομμωτής σας να σας βάλει φωτιά στα μαλλιά σας με την υπόσχεση ότι θα τα κάνει πιο δυνατά; Κι όμως αυτή είναι μια γνωστή και διαδεδομένη τεχνική σε μουσουλμανικές χώρες.


Τις σχετικές φωτογραφίες τράβηξε από την Λωρίδα της Γάζας ένας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters. Την τεχνική εφαρμόζει ο κουρέας Ραμαντάν Εντβάν.
Όταν ολοκληρώσει το κούρεμα του πελάτη του, ρίχνει στα μαλλιά του μια πούδρα και ένα εύφλεκτο υγρό και τα πυρπολεί κυριολεκτικά με έναν αναπτήρα, ενώ ταυτόχρονα τα χτενίζει με γρήγορες κινήσεις.


Ο κ. Εντβάν λέει ότι αυτή η τεχνική είναι καλή για την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, θρέφει την τρίχα, προστατεύει την ρίζα και βοηθά στην δημιουργία νέων θυλάκων.
Την ίδια διαδικασία πραγματοποιούν κουρείς σε πολλές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, όπως το Πακιστάν, απ’ όπου το σχετικό βίντεο:


Σύμφωνα με τους ειδικούς μια ανάλογη μέθοδο χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα στην αρχαία Αίγυπτο, με την διαφορά ότι τα μαλλιά της βασίλισσας δένοντας σε χοντρές κοτσίδες και η φωτιά από ένα κερί, περνούσε με γρήγορες κινήσεις από πάνω καίγοντας μόνο όσες τρίχες είχαν εμφανίσει “ψαλίδα”.

Καλό θα ήταν πάντως να μην πειραματιστείτε με την τεχνική. Αυτοί που την εφαρμόζουν είναι εκπαιδευμένοι.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το