Ελλάδα

Κουίκ: Προαπαιτούμενο της συμφωνίας η πάταξη της διαφθοράς

ÁÈÇÍÁ-ÄéáêáíáëéêÞ óõíÝíôåõîç Ôýðïõ  ôïõ êüììáôïò ÁíåîÜñôçôïé Åëëçíåò óôï ÆÜððåéï// ÔÝñåíò Êïõßê.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, σε σημερινή του συνέντευξη, αλλά και απαντώντας χθες βράδυ σε σχετικές ερωτήσεις στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης, την οποία επισκέφθηκε για να παραστεί στη τελετή αδελφοποίησης της πόλης με την Αγία Πετρούπολη, προέβη σε αυστηρές προειδοποιήσεις για το θέμα της διαφθοράς τονίζοντας, έλαβε προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα αυστηρές οδηγίες σε συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία των δύο Υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

«Υπενθυμίζω, ότι στα καθήκοντα μου είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου. Αυτό σημαίνει, ότι στηρίζοντας όλη την σημαντική προετοιμασία που έχει κάνει ο Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, θα πιέζω και θα συντονίζω όπου χρειάζεται σε αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα», πρόσθεσε ο κ. Κουΐκ μιλώντας στον Real FM, υπογραμμίζοντας στην συνέχεια πως «κανένας δεν δικαιούται και δεν έχει τα περιθώρια να ολιγωρεί. Τόνισε επίσης ότι «η πάταξη της διαφθοράς είναι ένα προαπαιτούμενο της τριετούς συμφωνίας μας με τους δανειστές και τους εταίρους μας».

Ο κ. Κουϊκ συμπεριέλαβε «την φοροδιαφυγή, τα πάσης φύσεως λαθρεμπόρια, τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, τα παράνομα δάνεια, τις παράνομες εισαγωγές, την αισχροκέρδεια στην αγορά, τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, Λιχνεστάϊν ή Λονδίνου και ό, τι άλλο «τρώει τις σάρκες» του Έλληνα πολίτη, που βαρέθηκε να είναι το υποζύγιο στη καταβολή φόρων, βλέποντας το πάρτι και την ατιμωρησία εκείνων, που ήταν στο απυρόβλητο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επανέλαβε «ως προειδοποίηση, με τους πιο αυστηρούς τόνους, αυτό που φωνάζουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα φυσικό πρόσωπο και σε καμία Υπηρεσία του όποιου εμπλεκόμενου Υπουργείου να έχει άλλη άποψη και να παίζει το παιχνίδι της ολιγωρίας».

«Όποιος δεν συνεργάζεται στη μάχη κατά της διαφθοράς, όποιος δεν κινείται γρήγορα, θα τον βγάζω στη σέντρα. Εννοείται, βεβαίως, ότι και η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει στην υπόθεση αυτή, την απόλυτη προτεραιότητα. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Θάνου» κατέληξε ο κ. Κουΐκ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το