Ελλάδα

Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017

Στις θετικές επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τους δύο λαούς αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο των Σκοπίων MIA ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Οπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την επικύρωση της Συμφωνίας

Ερωτηθείς εάν είναι ακόμη αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς απαντά: «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν τη συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους είναι απαραίτητος ένας συμβιβασμός».

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Κοτζιάς και εκφράζει την πεποίθηση του ότι «οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα

Σε ερώτηση αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία είπε: «Τίποτα. Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το