Τοπικά

Κόστος 50-70€ για κατάρτιση στο δημοτικό ΙΕΚ Βόλου

Το ποσό των 50 και 70 ευρώ αντίστοιχα θα καλούνται να πληρώσουν στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου οι σπουδαστές και εκπαιδευτές άλλων σχολών με σκοπό την ανταλλαγή τεχνικών πάνω στο αντικείμενο εκπαίδευσης, καθώς και την εποπτεία των φιλοξενούμενων σπουδαστών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων (Monitoring), όταν δεν υλοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Σχετική απόφαση για το κόστος προς τους φιλοξενούμενους ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ στην τελευταία του συνεδρίαση.

Να αναφερθεί ότι το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου δέχεται συχνά προτάσεις από σχολές του εξωτερικού για να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης ως φορέας υποδοχής.
Οι υπηρεσίες αυτές άλλοτε παρέχονται στο πλαίσιο δράσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και άλλοτε μετά τη λήξη των προγραμμάτων ως συνέχιση περεταίρω συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων.
Οι υπηρεσίες που παρέχει το Ι.Ι.Ε.Κ. προς τους σπουδαστές και εκπαιδευτές άλλων σχολών έχουν αντικείμενο την εκπαίδευση και κατάρτιση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με σκοπό την ανταλλαγή τεχνικών πάνω στο αντικείμενο εκπαίδευσης, καθώς και την εποπτεία των φιλοξενούμενων σπουδαστών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων (Monitoring).
Το Δημοτικό Ι.Ι.ΕΚ. έχει συνεργασία εδώ και 18 περίπου χρόνια με σχολές της Τσεχίας και της Λετονίας με αντίστοιχες ειδικότητες του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών.
Κάθε δύο χρόνια περίπου το ΙΙΕΚ λειτουργεί είτε ως φορέας υποδοχής, είτε ως φορέας αποστολής σπουδαστών και εκπαιδευτών.
Όταν οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος το οικονομικό κόστος παροχής υπηρεσιών ορίζεται από το πρόγραμμα. Σε περίπτωση που δεν υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ορίζεται είτε από το project της σχολής που προτείνει τη συνεργασία είτε από τους φορείς υποδοχής.
Στον υπολογισμό κόστους παρεχόμενης υπηρεσίας ως φορέας υποδοχής περιλαμβάνεται το Monitoring και άλλοτε συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και άλλοτε όχι.
Όπως προαναφέρθηκε το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φιλοξενούμενους σπουδαστές αποφασίστηκε να καθοριστεί ως εξής:
-Κόστος παρεχόμενης κατάρτισης με κάλυψη αναλώσιμων υλικών από το ΙΙΕΚ και Monitoring 70 ευρώ ανά άτομο.
-Κόστος παρεχόμενης κατάρτισης χωρίς κάλυψη αναλώσιμων υλικών από το ΙΙΕΚ και Monitoring 50 ευρώ ανά άτομο.
Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το