Τοπικά

Κώστας Στεργίου: Κλιμάκωση του αγώνα με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση

Απεργιακή απάντηση θα δώσει το ΠΑΜΕ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση και οργανώνει επισκέψεις σε εργοστάσια, αγορά, ακόμη και λαϊκές. Χθες συνεδρίασε η γενική γραμματεία του ΠΑΜΕ και ο Κώστας Στεργίου τόνισε ότι επιβάλλεται να προετοιμαστεί αποφασιστικά ο αγώνας για διεκδίκηση δημόσιας και υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων «το ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία να οργανωθεί η πάλη για την κοινωνική ασφάλιση και να κλιμακωθεί ο αγώνας, αναδεικνύοντας ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Για επίθεση που ακυρώνει στην κυριολεξία τον κόπο και τον ιδρώτα του λαού σε όλο τον εργασιακό τους βίο. Εκατοντάδες χιλιάδες θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται, τις ασφαλιστικές εισφορές τους να χάνονται, τα εφάπαξ τους να εξανεμίζονται. Ο λαός μας θα βρίσκει τις πόρτες των νοσοκομείων κλειστές, για να ανοίγουν θα πρέπει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό, εξοπλισμό. Τα φάρμακα θα γίνουν ακόμα πιο ακριβή υπόθεση, ενώ θα μεγαλώσει και η επίθεση στον τομέα της Πρόνοιας.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ομολόγησε με τις δηλώσεις του αυτή τη βδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, λέγοντας ότι «αυτό το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι μια επιτομή σε μια διαδρομή 10 ετών».

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά ένα πέπλο συσκότισης και σιγής ασυρμάτου που προσπαθούν να επιβάλουν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μαζί και τα ΜΜΕ.
Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο. Για να πληθύνουν οι αποφάσεις σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το