Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: Ξεκίνησε η δίκη του στο Εφετείο Αθηνών

Άνοιξε η αυλαία της δίκης του Κώστα Πάσσαρη για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Δεκαοχτώ χρόνια μετά το περιστατικό, ο διαβόητος κακοποιός εξακολουθεί να κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν κάθεται κανείς, αφού οι Αρχές της Ρουμανίας αρνήθηκαν την έκδοση του κατηγορούμενου με την αιτιολογία ότι οι ελληνικές Αρχές δεν προσδιόρισαν το χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη.

Αν και υπήρξε αίτημα διακοπής της υπόθεσης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υπογράμμισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής». Λίγα λεπτά νωρίτερα η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε τη σύντομη διακοπή της δίκης, προκειμένου να εκδοθεί ο διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας, ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πάσσαρη, ο ίδιος επιθυμεί την έκδοσή του στην Ελλάδα, αλλά το ζήτημα είναι πλέον γραφειοκρατικό.

Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μια φορά καθώς όλα αυτά τα χρόνια αναμένουν την τιμωρία των υπευθύνων.«Είμαστε στα όρια της παραγραφής», ανέφερε η πολιτική αγωγή με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι «οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026».

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες, καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο συνήγορός του, «θα μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί να πει αυτά που έγιναν, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το