Τοπικά

Κώστας Γαργάλας: Η ΕΡΓΗΛ “ανταποδίδει” με κατασχέσεις στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ την στάση της δημοτικής αρχής του Βόλου

Οι κατασχέσεις στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζονται και αντίδραση προκλήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γαργάλα, ο οποίος δηλώνει πως η άλωση γίνεται εκ των έσω με τη στάση της δημοτικής αρχής. Όπως τονίζει, για τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από τον Μάη ,για τις γιορτούλες, για το ποδόσφαιρο και για τις κακόγουστες φιέστες η Δημοτική Αρχή Λούλη-Μπέου δηλώνει παρούσα δείχνοντας προς τα έξω πως δουλεύει (για τα πανεύκολα βέβαια) σαν καλοκουρδισμένο ρολόι αλλά για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ συνεχώς φιλάκια της στέλνει κι εκείνη ανταποδίδει με κατασχέσεις”. Ο ίδιος δηλώνει:
2. Ακόμα η πόλη περιμένει να χτυπήσει ο Δήμαρχος (ο εκλεγμένος ή κάποιος άλλος) το χέρι στο τραπέζι (λέμε τώρα) και να απαιτήσει την άμεση έκδοση της απόφασης του Εφετείου για λόγους ιδιαίτερου Δημοσίου Συμφέροντος που από τον Απρίλη του 2018 την περιμένουμε. Αλλά την ίδια στιγμή ξέρει να χτυπά το ίδιο χέρι για τα ποδοσφαιρικά και για άλλες μπαρούφες και ιδιωτικών συμφερόντων υποθέσεις διαφόρων προσώπων της Δημοτικής Πλειοψηφίας Λούλη- Μπέου.
3. Ακόμα περιμένει η πόλη να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση (ξαναλέμε τώρα) του εκλεγμένου Δημάρχου Μπέου πως θα αναλάβει την Προεδρία της ΔΕΥΑΜΒ και άρα και την πραγματική και νομική ευθύνη των όσων αποφασίζονται ή ΔΕΝ αποφασίζονται και γενικώς συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΜΒ. Εκτός κι αν περιμένει να τελειώσει πρώτα η σταδιακή οικονομική απομύζηση της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ κι έπειτα να αναλάβει την ευθύνη της Επιχείρησης. Βολικό πάντως ακούγεται , πονηρούτσικο φαίνεται και αφορμή πολλών υποθέσεων και ερωτηματικών για όσους έχουν μεγάλη φαντασία.
4. Ακόμα περιμένει ο Βολιώτης και η Βολιώτισσα να ενημερωθεί αναλυτικά και υπεύθυνα για τις νομικές, πολιτικές και άλλες κινήσεις που γίνονται και χωρίς το ηλίθιο και απαράδεκτο άλλοθι πως δεν μπορεί αυτό να γίνει για να μην μάθει η ΕΡΓΗΛ τις προθέσεις. Μα έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα έχει πάρει αυτά που γουστάρει και θέλει η ΕΡΓΗΛ και μετά η ΔΕΥΑΜΒ θα τρέχει για να τα πάρει πίσω , ίσως μετά την απόφαση του Εφετείου , που αναμένεται λογικά να δικαιώνει την ΔΕΥΜΒ. Αν φυσικά οι νομικοί της ΔΕΥΑΜΒ χειρίστηκαν καλά την υπόθεση. Γιατί κι αυτό είναι στην αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΜΒ.
5. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ υπηρεσιακά στελέχη (κάποια εκ των οποίων έχουν έμμεση ή άμεση σχέση ή εμπλοκή παλαιόθεν με την υπόθεση ) είναι απολύτως βέβαια πως “δεν μπορεί η ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών αφού υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες έχουν γίνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης των κατασχετηρίων σε βάρος της” η ΕΡΓΗΛ ακολουθεί ακριβώς αυτόν τον συγκεκριμένο δρόμο, που εκείνοι θεωρούν πως είναι αδιέξοδος. Κι αν ανασκαλέψουμε βαθιά θα δούμε πως πολλές βεβαιότητες έγιναν κουρέλια στην πορεία.
5. Άσχετο με όλα τα προηγούμενα , για ευνόητους λόγους, αλλά πάντα επίκαιρο το γεγονός πως διαχρονικά η πιο ωραία και ασφαλής μέθοδος άλωσης μιας πόλης είναι η εκ των έσω άλωσή της. Και πάνω στον πανικό που προκαλεί η άλωση , χάνονται τα ίχνη των υπευθύνων. Αυτό το τελευταίο μην το ξεχνάμε.
ΥΓ1. Πολύ θα ήθελα να δω τί στάση θα κρατήσουν ομογάλακτες πολιτικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις στο ενδεχόμενο να προταθεί από την Δημοτική Αρχή Λούλη-Μπέου ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς για Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Πολλά γέλια και μάσκες θα πέσουν, αν αληθεύουν όσα ακούγονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το