Τοπικά

Κώστας Χαλέβας: Θα διεκδικήσουμε ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη

Η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη είναι στα άμεσα σχέδια του υποψηφίου δημάρχου Νοτίου Πηλίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Πήλιο», Κώστα Χαλέβα, με στόχο την παγκόσμια προβολή της ευρύτερης περιοχής. Ο Κώστας Χαλέβας ήταν άλλωστε εκείνος, που ως πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πριν 11 χρόνια, διοργάνωσε το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, που χορεύτηκε στην παραλία του Βόλου, με τη συμμετοχή 5.614 ατόμων και 40.000 επισκεπτών και κατάφερε να βάλει τη Μαγνησία για πρώτη φορά στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Guinness, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της.
Το ρεκόρ για το συρτάκι είχε καταρριφθεί τέτοια εποχή, στις 31 Αυγούστου 2012.
και αμέσως ο Κώστας Χαλέβας έθεσε τον επόμενο στόχο. Ως πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ είχε ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας για τον νέο σχεδιασμό να μπει η περιοχή στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, μέσω της διοργάνωσης της μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα διοργανωθεί ένα παγκόσμιο συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 και πλέον χώρες που έχουν πετύχει ρεκόρ Guinness. Στόχος του συνεδρίου θα είναι ο τουριστικός αντίκτυπος που έχει η επίτευξη ενός ρεκόρ Guinness για μία περιοχή.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με το στρώσιμο ενός τραπεζιού μήκους πέντε χιλιομέτρων, με τσίπουρο και ούζο που θα προσφέρουν παραγωγοί από τη Θεσσαλία. Θα επιχειρηθεί η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη και ταυτόχρονα θα προβληθούν οι ίδιοι οι παραγωγοί και ολόκληρη η περιοχή.
«Σε αυτή τη νέα προσπάθεια στόχος θα είναι η συμμετοχή άνω των 10.000 ατόμων και να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της UNESCO, υπό το πρίσμα της προβολής της μεσογειακής διατροφής ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς», αναφέρει ο κ. Χαλέβας εξηγώντας ότι το σχέδιο δεν εκπονήθηκε ως τώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο ίδιος, έχοντας την πολύτιμη εμπειρία της προηγούμενης διοργάνωσης, δηλώνει έτοιμος για τη νέα προσπάθεια που θα προβάλλει την ταυτότητα, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το