Τοπικά

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τουρισμός, λιμάνι και γεωργία το τρίπτυχο της ανάπτυξης για τη Μαγνησία

Την πεποίθηση ότι η Μαγνησία διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που, τα οποία μπορούν να την αναδείξουν σε πρότυπο ανάπτυξης πανελλαδικά, με αιχμή τον τουρισμό, το λιμάνι και την γεωργία, εξέφρασε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο σημερινής επίσκεψής του στον Βόλο.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του κ. Καραμανλή με εκπροσώπους τοπικών φορέων, κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε για τα μεγάλα έργα στο Νομό. Αμέσως μετά, από τα γραφεία της ΝΟΔΕ, αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημαντικότερα από αυτά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υιοθετηθούν από την Ελλάδα τα ευρωπαϊκά μοντέλα περιφερειακής ανάπτυξης.

Για το λιμάνι του Βόλου ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη τη Μαγνησία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της μαρίνας περιορίστηκε να απαντήσει ότι «πρόκειται για ένα λιμάνι που μπορεί να συνδυάσει την κρουαζιέρα, το εμπορικό κομμάτι και τη μαρίνα», αποφεύγοντας να αναφερθεί στο κρίσιμο ζήτημα της χωροθέτησης.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Περιφερειακού, εκτιμώντας ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κατάτμηση του φυσικού αντικειμένου, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία του για την τύχη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, όπως και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων που δεν παραχωρήθηκαν στη FRAPORT.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το επίμαχο θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου στη Γυρτώνη, που προκάλεσε αντιδράσεις στη Μαγνησία, επισήμανε ότι είναι «κωμικό» να συζητά κανείς τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου χωρίς πρόσβαση σε λιμάνι και αεροδρόμιο. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη ΓΑΙΑΟΣΕ να εξηγήσει την απόφασή της για τη χωροθέτηση του Εμπορευματικού Κέντρου στο Νομό Λάρισας.

Για το οδικό δίκτυο Πηλίου εκτίμησε ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν παρεμβάσεις βελτίωσης, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από την κατάρτιση μιας μελέτης σκοπιμότητας.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι μακριά από τη λογική του επιχειρείν. «Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται ούτε θεσμοθετείται», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. επενδύει στην ανάπτυξη μέσα από ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλότερους συντελεστές στη φορολογία και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς αποτελούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το