Τοπικά

Κοσμοσυρροή στη ΔΕΗ Βόλου – Ένας στους δύο για ένταξη στις 36 δόσεις «Θ»

20160715_134628 (1)

Παράταση του προγράμματος των 36 δόσεων έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με τους Βολιώτες να επωφελούνται από τη νέα απόφασή της για την ένταξή τους.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι όσοι επισκέπτονται το υποκατάστημα της ΔΕΗ Βόλου οι μισοί περίπου είναι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 36 δόσεων και να ρυθμίσουν με αυτόν τον τρόπο την οφειλή τους προς τη Δημόσια Επιχείρηση για να μην κοπεί το ηλεκτρικό τους ρεύμα.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα είχε αρχίσει από την 1η.4.2016 και θα έληγε στις 31.7.2016, ενώ η ανταπόκριση των Βολιωτών για ένταξη ήταν έντονη με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες να παρατηρείται κοσμοσυρροή στα γραφεία της ΔΕΗ Βόλου όπως είχε καταγραφεί σε ρεπορτάζ της «Θ».
Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι περίπου στις 13.45 με τις πόρτες της ΔΕΗ Βόλου να έχουν κλείσει είχαν απομείνει περίπου 10 πελάτες για να εξυπηρετηθούν, ενώ στο μηχάνημα με τους αριθμούς προτεραιότητας είχαν χτυπηθεί πάνω από εκατό χαρτάκια, από τα οποία οι μισοί κάτοχοί τους προχωρούσαν σε διακανονισμό των οφειλών τους μέσω του προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ κεντρικά, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού».

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών

Όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους:
– Σε 36 μηνιαίες δόσεις.
– Χωρίς προκαταβολή.
Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 1η.4.2016.
Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.
Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.
Για περιπτώσεις πελατών με αντισυμβατική συμπεριφορά (π.χ. παραβίαση μετρητή) ισχύουν τα παρακάτω: Προκαταβολή 15% της συνολικής οφειλής,18 μηνιαίες δόσεις.
Εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων οι εποχικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις, οι αγρότες, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων, οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων πελατών, για τους οποίους ακολουθούνται τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας. Και κάποιες διευκρινίσεις: Είναι απαραίτητο, μαζί με τις δόσεις, να εξοφλούνται και οι τρέχοντες λογαριασμοί που θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία σύναψης του διακανονισμού εμπρόθεσμα. Σε περίπτωση μη τήρησης διακανονισμού, αν δηλαδή στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια (1) δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων – πλην μίας – των οφειλομένων δόσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το