Χωρίς κατηγορία

Κοσμοσυρροή λόγω ιώσεων στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου – Σε λίγες μέρες αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία

Από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα φαρμακεία τα αντιγριπικά εμβόλια σε μια περίοδο που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν πως η γρίπη θα «σαρώνει» τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Εδώ και περίπου ένα μήνα τα αντιγριπικά εμβόλια έχουν εξαφανιστεί από τα φαρμακεία πανελλαδικά. Η Ελλάδα προχώρησε στην εισαγωγή 1.500.000 αντιγριπικών εμβολίων, όμως λόγω της αυξημένης ζήτησης φέτος, εξαντλήθηκαν, με αποτέλεσμα από τα μέσα Ιανουαρίου που η γρίπη θέριεψε και ο κόσμος αναζητούσε τα εμβόλια, να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Μετά την έξαρση της γρίπης και τους δεκάδες θανάτους το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην εισαγωγή νέας παρτίδας εμβολίων.

«Εκτιμάμε πως από την επόμενη εβδομάδα τα φαρμακεία του νομού και πανελλαδικά θα προμηθευτούν τα αντιγριπικά εμβόλια για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Έχουμε κόσμο που θέλει να εμβολιαστεί ακόμη και τώρα για να προφυλαχθεί, και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης και συμπλήρωσε πως «το φετινό εμβόλιο καλύπτει και το στέλεχος του Η1Ν1 που είναι ιδιαίτερα επιθετικό, αν λάβει κανείς υπόψη την έξαρση στα περιστατικά».
Και το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου συνεχής ήταν η προσέλευση ασθενών για να εξεταστούν από τους γιατρούς και να λάβουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ σε ορισμένους έγιναν και εισαγωγές.

Στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε ο ιός Η1Ν1. Αυτό είναι ουσιαστικά το τέταρτο περιστατικό που καταγράφηκε μέχρι στιγμής στο «Αχιλλοπούλειο».
Το πρώτο ήταν ένας 45χρονος ο οποίος εισήχθη στην ΜΕΘ και μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας εκεί, η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε και ο ίδιος αποχώρησε.
Στα άλλα δύο περιστατικά η κατάληξη ήταν αρνητική, καθώς οι δύο ηλικιωμένοι, που προσβλήθηκαν από τον ιό, απεβίωσαν έχοντας παράλληλα και άλλα προβλήματα υγείας.
Βέβαια τα κρούσματα γρίπης μπορεί να είναι περισσότερα, καθώς το Νοσοκομείο ενημερώνεται μόνο για αυτά που έστειλε το ίδιο δείγματα στα αρμόδια εργαστήρια και αφού τα περιστατικά εισήχθησαν στην ΜΕΘ.

Κάποιοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά η υγεία τους να μην παρουσίασε σημαντικές επιπλοκές για να εισαχθούν στην ΜΕΘ και έτσι να παραμένουν στις Παθολογικές.
«Βρισκόμαστε στην έξαρση της γρίπης και τα περιστατικά με ιώσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι αρκετά. Οι Παθολογικές Κλινικές είναι γεμάτες από κόσμο και τα Επείγοντα δέχθηκαν πολλά περιστατικά. Βέβαια η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το