Τοπικά

Κοσμοσυρροή χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου – Μέχρι τις 7 το απόγευμα ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα 

Κοσμοσυρροή χθες στην εμπορική αγορά της πόλης με τους καταναλωτές να κάνουν αγορές για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο καλός καιρός συνέβαλε, ώστε πολύς κόσμος να κατηφορίσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να γευτούν το γιορτινό κλίμα των ημερών.
Η χθεσινή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή που τα καταστήματα έμειναν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές στις αγορές τους για τα Χριστούγεννα.
Ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά από νωρίς το πρωί και η κίνηση ήταν ζωηρή μέχρι αργά το απόγευμα. Εξάλλου αρκετοί μετά τις αγορές κατευθύνθηκαν στα καφέ, τα τσιπουράδικα και τα εστιατόρια του κέντρου και των άλλων περιοχών, συνεχίζοντας έτσι την όμορφη βόλτα τους.
Σήμερα τα εμπορικά θα είναι ανοικτά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Άλλωστε η παραμονή των Χριστουγέννων θεωρείται και όχι άδικα η κορύφωση της καταναλωτικής κίνησης για όλο τον χρόνο.
Στους εμπόρους κυριαρχούν τα πρώτα χαμόγελα, αν και όπως λένε «είναι αναμενόμενο αυτές τις δύο-τρεις ημέρες να υπάρχει μεγάλη κίνηση στην αγορά. Βέβαια από πέρυσι ο κόσμος είναι πιο σφιγμένος, πιο δύσκολα ξοδεύει».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος σημείωσε πως «η αγοραστική κίνηση κορυφώθηκε χθες και βέβαια αναμένουμε και σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, για να δούμε πώς θα κυλήσει. Πάντως ο κόσμος βρίσκεται στην αγορά, κάνει ψώνια και θέλει να μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Από την άλλη είναι νωρίς ακόμη για να κάνουμε ταμείο, καθώς υπάρχει και η επόμενη εβδομάδα, αν και η πτώση της κατανάλωσης που υπήρχε μέχρι και τον Νοέμβριο στην αγορά είναι δύσκολα να καλυφθεί από τις γιορτές των Χριστουγέννων».
Όσο για το κοινωνικό μέρισμα, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του καλύφθηκε σε άλλες υποχρεώσεις, όπως πληρωμές φόρων, λογαριασμών και λιγότερο στην αγορά δώρων.
Η αγορά τονώθηκε από το δώρο των Χριστουγέννων και όποιο απόθεμα κράτησαν οι οικογένειες κάνοντας τον προγραμματισμό τους για τα Χριστούγεννα.
Σήμερα η εμπορική αγορά θα είναι ανοικτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Αύριο Χριστούγεννα και μεθαύριο δεύτερη μέρα Χριστουγέννων τα καταστήματα θα είναι κλειστά και θα ανοίξουν ξανά την Πέμπτη με το εορταστικό ωράριο να συνεχίζεται κανονικά. Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) η πλειονότητα των καταναλωτών ξεκινάει τις αγορές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, συνεχίζει πολύ έντονα την περίοδο 16-24 Δεκεμβρίου και μόνο δύο στους δέκα κάνουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, έως και την 31η Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το