Τοπικά

«Κόσμημα του νερού» στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων (photos)

Το «Κόσμημα του νερού», το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Jewel» της εταιρείας «Alpha Ferries», θα «κοσμήσει» από τον ερχόμενο Ιανουάριο τις ακτοπλοϊκές γραμμές Βόλου-Βορείων Σποράδων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πλοίο, παρόμοιο του οποίου δεν έχει δρομολογηθεί άλλη φορά στο παρελθόν στις εν λόγω γραμμές και το οποίο θα εξυπηρετεί με την ίδια προσβασιμότητα και τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Το εσωτερικό του σκάφους
Το εσωτερικό του σκάφους

Το «Aqua Jewel» είναι ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο αντάξιο του επιπέδου των Βορείων Σποράδων, γι’ αυτό και η πρόταση δρομολόγησής του στις γραμμές Βόλου-Σκιάθου-Σκοπέλου-Αλοννήσου έτυχε της ομόφωνης αποδοχής και συναίνεσης όλων των ενώσεων ξενοδόχων των νησιών, όλων των Δήμων και του Βόλου, καθώς και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας.
Επίσης η απόφαση δρομολόγησής του ελήφθη ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και γι’ αυτό η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Alpha Ferries» τους ευχαριστεί όλους δημοσίως.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, στο σκεπτικό της ομόφωνης αποδοχής του νέου πλοίου από τους φορείς των Β. Σποράδων έπαιξαν ρόλο τα χαρακτηριστικά του, καθώς πρόκειται για ένα καινούργιο σκάφος, μόλις 14 ετών (ναυπηγήθηκε το 2002).
Το πλοίο έχει μήκος 108 μέτρα, όταν το επόμενο μεγαλύτερο στις γραμμές φθάνει μόλις τα 74 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 19 μιλίων την ώρα, όταν το αμέσως επόμενο φθάνει τα 16 μίλια, ενώ η χωρητικότητά του είναι 1600 επιβάτες, όταν το αμέσως επόμενο έχει μόλις 1200…
Ακόμη μπορεί να μεταφέρει 180 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, έχει πλάτος 16,60 μέτρα και μεταξύ άλλων για την εξυπηρέτηση των επιβατών διαθέτει δύο σαλόνια, τρία μπαρ, μία αίθουσα VIP, ανελκυστήρες επιβατών (το μοναδικό στις τοπικές γραμμές), κυλιόμενες σκάλες (επίσης το μοναδικό), κατάστημα ρούχων, παιδότοπο, αναρρωτήριο, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης ΑμεΑ και εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.

Το «Κόσμημα του νερού», το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Jewel» της εταιρείας «Alpha Ferries»
Το «Κόσμημα του νερού», το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Jewel» της εταιρείας «Alpha Ferries»

Στην έγκριση της δρομολόγησης του πλοίου στις γραμμές Βόλου-Β. Σποράδων βασικό ρόλο έπαιξαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, πάντα στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Τα δρομολόγια του πλοίου εγκρίθηκαν για ένα έτος από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πρόκειται για ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, που θα κάνει τη διαφορά στις γραμμές Βόλου-Β. Σποράδων και θα προσελκύσει περισσότερους επιβάτες, παρέχοντας πλούσια εξυπηρέτηση, ασφάλεια και ταχύτητα στη μεταφορά.
Το πλοίο εκπροσωπεί στον Βόλο ο τουριστικός-ναυτιλιακός πράκτορας Ν. Βισβίκης (Vis Travel), Αντωνοπούλου 3, τηλ. 2421031059-31060.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το