Πολιτισμός

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 11ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου – Πλούσιες εκδηλώσεις 1-8 Αυγούστου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του Κένταυρου που φιλοξενεί στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας για ενδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, ιστορικά δεύτερο παλαιότερο του είδους στον ελληνόφωνο χώρο από το 2011, το οποίο θα ξετυλίξει τις εκδηλώσεις του στην περίοδο 1-8 Αυγούστου 2021. Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου και με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών οργανισμών και συλλόγων ανθρωπιστικού χαρακτήρα, οι διοργανωτές, του πηλιορείτικου φεστιβάλ, ομώνυμη του φεστιβάλ ΑΜΚΕ «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και Πήλιον Όρος φροντίζουν με ιδιαίτερη προσοχή να δρομολογήσουν μια πολυήμερη εκδήλωση παραστασιακών αφηγήσεων με γνώμονα την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσα από την τήρηση αυστηρών πρωτόκολλων.

Η εμπειρία του περυσινού φεστιβάλ εντός της πανδημίας τον Αύγουστο του 2020, επέβαλε λόγω Covid-19 τη διάρθρωση ενός απλοποιημένου προγράμματος με μία εκδήλωση ανά ημέρα, σε ανοιχτούς εκτεταμένους χώρους. Η πρέπουσα σε απόσταση ασφαλείας τοποθέτηση των καθισμάτων, η χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλες τις δράσεις, θα χρωματίσουν και τις φετινές εκδηλώσεις του Κένταυρου. Αφηγητές παλαιότεροι και νεότεροι από τον Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Καλαμάτα, τη Σαλαμίνα, συναντιούνται με φίλους των προφορικών παραμυθιακών αφηγήσεων για ένα μοίρασμα από καρδιάς, στους δρόμους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ορόσημο των 200 χρόνων από την επανεκκίνηση της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως επίσης η περιβαλλοντική και οικολογική επαγρύπνηση λόγω της αναδυόμενης κλιματικής αλλαγής με σημαντικού ενδιαφέροντος αφηγήσεις μυθολογικών ιστοριών και παραμυθιών για το περιβάλλον. Αλλόκοσμα πλάσματα και φιλικές φιγούρες, μακρινοί τόποι και μαγικά ταξίδια, φανταστικές διαδρομές και απίστευτες εμπειρίες αναδύονται μέσα από τις ιστορίες του συλλογικού φαντασιακού με τη φροντίδα και το μεράκι παραμυθάδων και αφηγητριών. Η συνάντηση των δύο αδελφών Λεσχών Αφήγησης «Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία», του Βόλου και της Αθήνας αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, καθώς και οι εκθέσεις καλλιτεχνών δημιουργών στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», αλλά και στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο με ντόπιους και μη δημιουργούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το