Τοπικά

Κορυφώνεται η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου

Τα κρεοπωλεία έχουν προμηθευτεί κρέατα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους ενόψει της αυριανής ημέρας όπου από πολλούς θα τηρηθεί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Ο κ. Δημήτρης Τσιαντάρας τόνισε πως στην πρώτη προτίμηση των πελατών είναι τα σουβλάκια, τα παϊδάκια και τα λουκάνικα. Σύμφωνα με τον ίδιο, και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με τις παραγγελίες να γίνονται σήμερα και αύριο. «Η πτώση σε σύγκριση με τα χρόνια πριν την κρίση είναι της τάξης του 30%, ενώ ο κόσμος ψωνίζει λιγότερα» συμπλήρωσε. Ζημιά στα κρεοπωλεία, όπως ισχυρίζεται, έχουν κάνει τα μάρκετ με τις προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς. «Φορολογία από το πρώτο ευρώ, ασφαλιστικές εισφορές, λειτουργικά έξοδα σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Δημήτρης Τσιαντάρας

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Σιάπας ανέφερε ότι την τελευταία στιγμή, δηλαδή σήμερα και αύριο, μπορεί να κριθεί η κίνηση, αφού είναι νωρίς για συμπεράσματα ενόψει Τσικνοπέμπτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προμήθεια έχει ήδη γίνει και βρίσκεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ οι προτιμήσεις για την ημέρα αυτή είναι το σουβλάκι, η πανσέτα, το μπιφτέκι, το λουκάνικο και τα παϊδάκια. «Τα μάρκετ πουλάνε φτηνά, οι εποχές άλλαξαν, ο κόσμος δεν έχει λεφτά, μειώθηκε η ποσότητα που αγοράζει, αν και ανέβηκε το πελατολόγιο, αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και το ρεύμα, η φορολογία είναι υψηλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση» κατέληξε ο κ. Κ. Σιάπας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιάπας

«Συνεργασία» για λουκάνικα Στράκα
Την Τσικνοπέμπτη πραγματοποιείται στο οινοποιείο «Γλόμπος», στην Κουντουριώτου 35, σε συνεργασία με την επιχείρηση Στράκα μια γιορτή με παραδοσιακή γεύση στις 9 μ.μ. Στη γιορτή ο κόσμος που θα παρευρεθεί, πέρα από τα κρασιά του οινοποιείου που θα δοκιμάσει, θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί και τα λουκάνικα Στράκα από την οικογένεια που κρατά για χρόνια τη μεγάλη παράδοση στα ντόπια λουκάνικα. Ο κ. Γιώργος Στράκας επισήμανε ότι ο κόσμος προτιμά για την Τσικνοπέμπτη τα λουκάνικα Στράκα και ειδικά το λουκάνικο Σταγιατών βοδινό 80% και χοιρινό 20%, το πράσο χοιρινό 70% και βοδινό 30%, το παραδοσιακό καυτερό και το λουκάνικο 100% βοδινό ελληνικό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος στρέφεται στην ποιότητα και δίνει αξία στην τροφή του στην καλύτερη τιμή, ενώ πρόσθεσε ότι η κίνηση ενόψει Τσικνοπέμπτης είναι ικανοποιητική και έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το