Τοπικά

Κορυφώνεται η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου – Στα 7,5 ευρώ η τιμή της γαλοπούλας 

Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου με τον κόσμο να κάνει τις αγορές του ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Οι τιμές κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, ενώ στα αμνοερίφια είναι χαμηλότερες.

Ελάχιστες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η κίνηση στα κρεοπωλεία έχει πυκνώσει για τα καλά και αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν παραγγελίες ή αγοράζουν. Βέβαια υπάρχουν και οι καταναλωτές της τελευταίας στιγμής Γι’ αυτό και οι κρεοπώλες επισημαίνουν με νόημα πως η κορύφωση της καταναλωτικής κίνησης στα κρεοπωλεία θα είναι αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων.

Και μπορεί η κρίση να έχει περιορίσει την κατανάλωση τροφίμων, ωστόσο οι καταναλωτές για τα Χριστούγεννα θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε από το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην λείπει τίποτα όσον αφορά στο κρέας.

Την τιμητική της για τα Χριστούγεννα έχει η γαλοπούλα που σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η τιμή της και πάντοτε μιλώντας για τη μαύρη ελευθέρας βοσκής, κυμαίνεται στα 7,5 ευρώ.
Βέβαια εκτός από γαλοπούλα μεγάλη δημοφιλία έχουν αυτές τις ημέρες και τα άλλα είδη κρεάτων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνης Κανελλόπουλος ανέφερε πως «έχει ζεσταθεί η κίνηση στις αγορές κρεάτων και αύριο Σάββατο, αλλά και την παραμονή Χριστουγέννων θα κορυφωθεί, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Τα κρεοπωλεία έχουν κάνει όλες τις προμήθειες που απαιτούνται και είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τα προϊόντα τους».

Αναφορικά με τις τιμές τόνισε πως η τιμή για το ένα κιλό στο χοιρινό εγχώριας παραγωγής κυμαίνεται μεταξύ 4-6,80 ευρώ το κιλό, στο μοσχάρι στα 9,80 ευρώ το κιλό, στα αμνοερίφια στα 8-9 ευρώ το κιλό. Μάλιστα στα αμνοερίφια η τιμή τους είναι χαμηλότερη από πέρυσι. Εκεί που έχει παραμείνει σταθερή είναι στα κατσίκια, μεταξύ 9-10 ευρώ το κιλό, και αυτό συμβαίνει, γιατί υπήρξαν εξαγωγές και τώρα δεν υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια στην αγορά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ζούμε σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, οι καταναλωτές είναι πιο απαιτητικοί και γι’ αυτό συστήνουμε συνεχώς στους συναδέλφους μας να αντιμετωπίζουν με υπομονή και ευγένεια τους πελάτες τους προσφέροντας την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση.
Ερωτηθείς δε αν υπάρχει μείωση ή αύξηση της κατανάλωσης από πέρυσι, απάντησε πως πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το