Τοπικά

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στα κρεοπωλεία – Τσικνοπέμπτη στο σπίτι για αρκετούς Βολιώτες

Στο σπίτι τους θα τσικνίσουν πολλοί Βολιώτες που φρόντισαν από την περασμένη Δευτέρα να προμηθευτούν τα κρέατα τους για να γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη οικογενειακά και παρεΐστικα. Η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες και θα κορυφωθεί σήμερα, καθώς ήδη από τις αρχές της εβδομάδας οι πελάτες έχουν δώσει τις παραγγελίες τους και σήμερα θα προμηθευτούν τα κρεατικά τους.
Σε κάθε γειτονιά, οι ψησταριές θα πάρουν «φωτιά» με τους Βολιώτες να γιορτάζουν παραδοσιακά το έθιμο που «επιβάλει» σουβλάκια και πανσέτες. Οι γευστικές επιλογές όμως περιλαμβάνουν και μπιφτέκια και παϊδάκια με τις τιμές να παραμένουν στα επίπεδα του 2019.

Ο Τρύφων Κόγιας

«Οι παραγγελίες και οι αγορές ξεκίνησαν δειλά από την Τρίτη και χθες αυξήθηκε η κίνηση καθώς πολλοί ήταν οι πελάτες που έκαναν τις παραγγελίες τους για την Τσικνοπέμπτη. Σήμερα θα κορυφωθεί η κίνηση ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Τρύφωνας Κόγιας.
Οι επιλογές των Βολιωτών είναι κλασικές και αφορούν ό, τι έχει σχέση με ψητό. «Παραγγέλνουν χοιρινά σουβλάκια, πανσέτες, παϊδάκια ενώ στο μενού περιλαμβάνονται και τα μπιφτέκια» πρόσθεσε.
Οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές, όπως ανέφερε, ενώ πολύ μικρή αύξηση παρουσιάζει η τιμή του χοιρινού κρέατος που ξεκινά από 5.5 ευρώ το κιλό.
Οι αγορές όμως των Βολιωτών είναι συγκρατημένες. «Δεν ξοδεύουν πολλά. Όλα είναι περιορισμένα και βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται πάλι στα σπίτια, όπως παλιά» δήλωσε ο κ. Κόγιας και πρόσθεσε ότι η παρεΐστικη διάθεση υπάρχει τόσο σε φοιτητές όσο και σε οικογένειες.
Οι παραγγελίες, όπως πρόσθεσε, ξεπερνούν στις οικογένειες τα 20 ευρώ. «Την Τσικνοπέμπτη δεν έχουμε τη δουλειά που είχαμε παλιά, αλλά υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να γιορτάσει».

Ο Θεόφιλος Φασουλίδης

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Θεόφιλος Φασουλίδης σημείωσε ότι τα είδη που είναι σε σχάρα ή της σούβλας είναι η πρώτη προτίμηση των πελατών για την Τσικνοπέμπτη, προσθέτοντας ότι οι Βολιώτες επιλέγουν το κεμπάπ, σουβλάκια, παιδάκια, πανσέτες αλλά και κοκορέτσι.
Σημείωσε επίσης πως η κίνηση κυμαίνεται στα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, όπως και τα χρήματα που διαθέτουν οι πελάτες για την αγορά των κρεατικών.
Οι παραγγελίες στο κατάστημά του γίνονται και για νωπά και για ψητά κρέατα. «Υπάρχουν παραγγελίες από τις προηγούμενες ημέρες αλλά οι περισσότεροι θα αγοράσουν σήμερα. Οι πελάτες ξέρουν ότι τα κρεοπωλεία έχουν προβλέψει για αυτούς».
Πολλοί από τους πελάτες του κ. Φασουλίδη θα τσικνήσουν στα σπίτια τους, είτε με την οικογένειά τους είτε με μεγαλύτερη παρέα.

Ο Παναγιώτης Σιάπας

Ο ιδιοκτήτης κρεωπολείου Παναγιώτης Σιάπας ανέφερε ότι οι παραγγελίες περιλαμβάνουν
χοιρινό κεμπάπ και κοτόπουλο, σουβλάκια, μπριζόλες, πανσέτες και μπιφτέκια κοτόπουλο και μοσχαρίσια. Μάλιστα οι παραγγελίες στο κατάστημά του περιλαμβάνουν και μια καινούργια συνταγή με λουκάνικο με πιπεριά και φέτα.
«Υπάρχουν πελάτες που έχουν ψωνίσει από τις προηγούμενες ημέρες και οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα». Ο κ. Σιάπας ανέφερε ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχει τις προηγούμενες ημέρες, περίπου οι μισοί θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι, και οι υπόλοιποι θα «το τσικνίσουν» το μεσημέρι οικογενειακά και το βράδυ θα διασκεδάσουν έξω.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Βολιώτες διαθέτουν περίπου τα ίδια χρήματα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης με πέρυσι, ίσως και λίγο περισσότερα. «Το ποσό που θα διαθέσουν, είναι υποκειμενικό, καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων» δήλωσε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλης Καρράς: Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του – Δηλώσεις Αχ.Μπέου

Χιλιάδες κόσμου αποχαιρετούν σήμερα τον Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» λέει ο αδελφός του – Δείτε βίντεο

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη…

26 Δεκεμβρίου 2023

“JAZZ BAND” – Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου συναυλία τζαζ και σύγχρονης μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

“JAZZ BAND” - Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου συναυλία τζαζ και σύγχρονης μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Νέας…

26 Δεκεμβρίου 2023

Σύσκεψη νέων αγροτών στη Ζαγορά

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλει σε σύσκεψη τους νέους αγρότες, στην κεντρική πλατεία Ζαγοράς…

26 Δεκεμβρίου 2023

«Στη Θεσσαλονίκη ξέρουν γιατί»: Το τραγούδι που είπε μόνο 1 φορά ο Καρράς και δεν το τραγούδησε ποτέ ξανά

Dailymedia Newsroom Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η λέξη φιλία για τον Βασίλη Καρρά ήταν…

26 Δεκεμβρίου 2023