Τοπικά

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση ενόψει Πρωτοχρονιάς – Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Κορυφώνεται σήμερα η αγοραστική κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου με τους καταναλωτές να αγοράζουν δώρα για τους αγαπημένους τους με τους οποίους θα υποδεχτούν τον νέο χρόνο σε ρεβεγιόν στα σπίτια.
Η μη απαγόρευση των μετακινήσεων έδωσε αυτή τη δυνατότητα στον κόσμο φέτος, να βρεθεί ξανά με συγγενείς και φίλους στα σπίτια. Μάλιστα η ξαφνική «σίγαση» της μουσικής στην εστίαση και οι απανωτές ακυρώσεις τραπεζιών τις τελευταίες δύο μέρες, έφεραν τη συνάθροιση στο σπίτι ξανά στο επίκεντρο των επιλογών για αρκετούς που είχαν κανονίσει να βγουν έξω και τώρα θα αλλάξουν τον χρόνο εντός των τειχών.
Μάλιστα στα χρόνια προ οικονομικής κρίσης σήμερα γίνονταν πολύ υψηλοί τζίροι στα καταστήματα.
Αναμφίβολα η σημερινή αποτελεί βαρόμετρο για τον απολογισμό που θα κάνουν οι έμποροι στους τζίρους των γιορτών. Και βέβαια εύχονται να πάνε καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με την παραμονή Χριστουγέννων.

Το ωράριο σήμερα
Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Αύριο Σάββατο Πρωτοχρονιά και την Κυριακή θα είναι κλειστά, ενώ από Δευτέρα 3 Ιανουαρίου επιστρέφει το κανονικό ωράριο.
«Ελπίζουμε σήμερα να υπάρξει μια καλή αγοραστική κίνηση. Είθισται, άλλωστε, η παραμονή πρωτοχρονιάς, να είναι μέσα στις καλύτερες μέρες του χρόνου από την άποψη της κατανάλωσης» τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι επιτρέπονται οι επισκέψεις στα σπίτια δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να κάνει τις λεγόμενες αυθόρμητες αγορές με δώρα για τα αγαπημένα του πρόσωπα».
Ερωτηθείς πού κυμάνθηκε η κατανάλωση μέχρι στιγμής, ανέφερε πως δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Σίγουρα θα είμαστε ως προς την αγοραστική κίνηση πιο χαμηλά από το 2019. Το ποσοστό θα μπορέσουμε να το εκτιμήσουμε σε λίγες εβδομάδες. Ήδη μοιράζουμε ερωτηματολόγιο σε 500 περίπου εμπόρους για να ακτινογραφήσουμε την κατάσταση και να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Επίδραση και στο εμπόριο από τα μέτρα στην εστίαση

Ο κ. Οντόπουλος εκτίμησε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση θα έχουν σύντομα αντίκτυπο και στην εμπορική αγορά, πρώτον, γιατί επηρεάζεται η ψυχολογία του κόσμου και δεύτερον, γιατί η εξωστρέφεια προϋποθέτει και τον καλλωπισμό και, αν δεν υπάρχει η έξοδος από το σπίτι, τότε περιορίζονται και οι ανάγκες των καταναλωτών.

Εκπτώσεις από 10 Ιανουαρίου

Αμέσως μετά το τέλος των γιορτών αρχίζουν και οι χειμερινές εκπτώσεις. «Οι εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου που φέτος πέφτει στις 10 Ιανουαρίου. Και εκεί περιμένουμε να δούμε, πώς θα πάει η κατανάλωση» ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το