Τοπικά

Κορυφώνεται η ζήτηση για μοτέρ, σούβλες και ψησταριές στην αγορά του Βόλου 

Οι αγορές για ψησταριές, σούβλες και μοτέρ για το γύρισμα του οβελία έχει αρχίσει από τη Μεγάλη Δευτέρα και όσο πλησιάζουμε προς το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα κορυφώνεται. Βέβαια η αβεβαιότητα που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη σε ψησταριές, σούβλες και σχάρες, αλλά υπάρχει επάρκεια σε μοτέρ. Κίνηση υπάρχει και στα καταστήματα με κάρβουνα, που είναι απαραίτητα για το ψήσιμο του οβελία και του κοκορετσιού, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ο Δημήτρης Μουστάκας, που διατηρεί μαγαζί με είδη φανοποιίας και υγραερίου, τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση φέτος για ψησταριές, σούβλες και μοτέρ. «Υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με την επάρκεια προϊόντων, διότι οι κατασκευαστές λόγω του φόβου των μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού και της αβεβαιότητας αν θα επιτραπεί το ψήσιμο του οβελία. Ειδικά στις σούβλες υπάρχει μεγάλη έλλειψη και όχι μόνο στον Βόλο, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα προχθές έψαχνα για να προμηθευτώ σούβλες και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Έλλειψη υπάρχει και στις ψησταριές και τις σχάρες. Πέρσι οι κατασκευαστές την «πάτησαν». Φέτος μια άκουγαν πως θα επιτραπεί η μετακίνηση, μια όχι, μια για Πάσχα στο χωριό, μια όχι, με αποτέλεσμα να δουλέψουν πολύ συντηρητικά. Ο κόσμος όμως μπήκε στη διαδικασία να ψήσει το Πάσχα για να ξεφύγει λίγο από την όλη κατάσταση».
Ο ίδιος επισήμανε πως στις μικρές ψησταριές που πωλούσε 10-15 τον μήνα, πλέον την τελευταία περίοδο πούλησε τις τριπλάσιες με τετραπλάσιες από άλλες χρονιές.

«Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες φέτος, περίπου 30% πάνω, διότι αυξήθηκαν πολύ οι πρώτες ύλες. Στα μοτέρ υπάρχει τεράστια επάρκεια και ποικιλία. Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με τις ψησταριές, τις σχάρες και τις σούβλες» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως ο κόσμος προτιμά μικρές ψησταριές κάρβουνου και λιγότερο υγραερίου.
Από την πλευρά του ο Σεραφείμ Μπλούκας, που διατηρεί κατάστημα με εμπόριο, τόνισε πως φέτος η κίνηση είναι πολύ καλύτερη από πέρσι και μέρα με τη μέρα κορυφώνεται. Στις προτιμήσεις του κόσμου είναι οι σούβλες, οι ψησταριές και τα μοτέρ.

«Υπάρχει έλλειψη στην αγορά, αλλά εμείς φροντίσαμε να έχουμε διαθεσιμότητα, διότι έχουμε ακόμα στοκ. Φέτος, επειδή κανείς σχεδόν δεν περίμενε να επιτραπεί το ψήσιμο του οβελία, πολλές αποθήκες έχουν ξεμείνει» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «οι τιμές, παρόλο ότι τα μέταλλα ακρίβυναν 20%-30%, προσπαθήσαμε, όσο γίνεται, να απορροφήσουμε την αύξηση».
Όσον αφορά στο τι προτιμά ο κόσμος ο Σεραφείμ Μπλούκας επισήμανε πως φέτος κινούνται περισσότερο οι μεγάλες ψησταριές, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και για μικρές, καθώς και για σούβλες για το αρνί και το κοκορέτσι.

Κάρβουνα
Αφθονία υπάρχει στα κάρβουνα με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, όπως σημείωσε ο Κώστας Βλαχάβας. «Η κίνηση για την αγορά κάρβουνων έχει αρχίσει από τη Μεγάλη Δευτέρα και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα κορυφώνεται» ανέφερε για να προσθέσει πως οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και στο 1,20 ευρώ το κιλό, τιμή που υπήρχε και πρόπερσι.
Στους ιδιώτες που θα ψήσουν στα σπίτια τους, έχουν προστεθεί και οι επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι παραγγέλνουν κάρβουνα μιας και η εστίαση ανεβάζει ρολά τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου. «Αυτή τη στιγμή τρέχουμε και δεν φτάνουμε και όσο πλησιάζουμε προς το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα κορυφωθεί» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το