Τοπικά

Κορυφώνεται η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου – Θα τηρηθεί το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και στο σπίτι

Στους «ρυθμούς» της Τσικνοπέμπτης βρίσκονται και τα κρεοπωλεία στο πολεοδομικό συγκρότημα, τα οποία προμηθεύτηκαν κρέατα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι θα προτιμήσουν να το τσικνίσουν στο σπίτι τους.
Ψησταριές και τζάκια αναμένεται να πάρουν «φωτιά» απόψε με τους Βολιώτες που για διάφορους λόγους να προτιμούν είτε τα σπίτια τους είτε σπίτια φίλων για να τηρήσουν το έθιμο.
Ο κ. Βαγγέλης Στέλλος σημείωσε ότι η κίνηση τις προηγούμενες ημέρες πήγε πολύ καλά και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. «Το έθιμο θα τηρηθεί στο σπίτι και ο κόσμος προτιμά το χοιρινό και τα παϊδάκια, αρνίσια και πρόβεια, ενώ οι τιμές είναι καλύτερες ή στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Κάποιοι που έβγαιναν έξω άλλες χρονιές, φέτος προτίμησαν να ψήσουν στο σπίτι τους» ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Καλτσάς επισήμανε ότι «χοιρινό, λουκάνικο, σουβλάκι, παϊδάκια πρόβεια είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Σίγουρα ο κόσμος ξοδεύει λιγότερα χρήματα για αυτή την ημέρα, αλλά όλο και περισσότεροι ψήνουν στο σπίτι τους» ανέφερε ο ίδιος.
Ο κ. Κώστας Μυλωνάς σημείωσε πως η κίνηση και οι παραγγελίες άρχισαν από χθες με τον κόσμο να δυσκολεύεται, να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την Τσικνοπέμπτη και συνήθως τα απαραίτητα. «Χοιρινό σουβλάκι, λουκάνικο, πανσέτα, αρνίσια παϊδάκια είναι στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ ένα κίνητρο για τον πελάτη είναι οι προσφορές που κάνουμε, αν και οι τιμές σε κάποια κρέατα είναι πιο χαμηλές από πέρσι» τόνισε.

Τέλος ο κ. Τρύφωνας Κόγιας ανέφερε πως η κίνηση άρχισε από προχθές και κάποιοι έχουν κάνει τις παραγγελίες τους. «Η κίνηση κρίνεται υποτονική για την Τσικνοπέμπτη και οι πελάτες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από άλλες χρονιές, αλλά θα κορυφωθεί σήμερα με τους περισσότερους να ψωνίζουν κρέατα την τελευταία ημέρα» επισήμανε ο ίδιος για να προσθέσει: «Ο κόσμος προτιμά το χοιρινό, τα σουβλάκια, τη λάπα, την πανσέτα, τα παϊδάκια και το αρνί για να τηρήσει το έθιμο στο σπίτι του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το