Τοπικά

Κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου – Μικρές αυξήσεις στις τιμές

Κορυφώνεται σταδιακά η κίνηση στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας. Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι τιμές που διαμορφώνονται είναι αυξημένες γύρω στο 5 με 7% σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά στο χοιρινό, τη γαλοπούλα και το αρνί. Οι λόγοι ποικίλουν ανά είδος, όπως είναι οι ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά για το χοιρινό, αλλά και εξαγωγές που έγιναν σε άλλες χώρες το τελευταίο διάστημα για το αρνί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνη Κανελλόπουλο, «η κίνηση σταδιακά αρχίζει και αυξάνεται, ιδίως μετά τις πληρωμές των συντάξεων, αλλά και των δώρων στους εργαζόμενους. Εμείς αναμένουμε να κορυφωθεί η κίνηση σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη παραμονή Χριστουγέννων. Σε σχέση με πέρυσι οι τιμές είναι πιο αυξημένες γύρω στο 5 με 7% όσον αφορά στο αρνί, το χοιρινό και τη γαλοπούλα, ενώ στο μοσχάρι παραμένουν σταθερές. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι γενικώς οι τιμές στη χονδρική είναι αυξημένες γύρω στο 20%, αλλά ένα μέρος αυτών των αυξήσεων έχει απορροφηθεί από τους ίδιους τους κρεοπώλες, για να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι καταναλωτές».

Ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε για το χοιρινό πως «η τιμή του πέρυσι ήταν ανάμεσα στα 4 με 7 ευρώ ανάλογα με το μέρος του χοιρινού. Φέτος υπάρχει μία παγκόσμια έλλειψη χοιρινού και αυτό οδήγησε σε αύξηση της τιμής στη χονδρική αγορά γύρω στο 20%. Ωστόσο οι κρεοπώλες έχουν απορροφήσει το 50% από τις αυξήσεις, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν το χοιρινό ελαφρώς πιο αυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η τιμή του χοιρινού κυμαίνεται από τα 4,5 ευρώ μέχρι τα 7,30 ευρώ. Όσον αφορά στο αρνί και εκεί παρατηρείται μία αύξηση τιμής και φέτος πωλείται στα 9,80 λεπτά το κιλό. Η αιτία της είναι οι εξαγωγές που σημειώθηκαν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως στη γειτονική Ιταλία. Όσον αφορά στη γαλοπούλα, η τιμή της βρίσκεται στα 8,20 ευρώ το κιλό».

Ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε ότι η τιμή που παραμένει σταθερή σε σχέση με πέρυσι, είναι στο μοσχάρι.
Σημείωσε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα όλα τα κρεοπωλεία εφοδιάστηκαν με τις απαραίτητες ποσότητες κρεάτων και συνεπώς τα κρεοπωλεία της γειτονιάς διαθέτουν την απαιτούμενη επάρκεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Δωροεπιταγές από κρεοπωλεία
Επίσης, το Σωματείο Κρεοπωλών προχώρησε και σε κοινωνικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, με απόφαση του σωματείου δόθηκαν 50 δωροεπιταγές των 25 ευρώ αξίας η καθεμία, προκειμένου άπορες οικογένειες να βοηθηθούν αυτές τις μέρες. Οι δωροεπιταγές δόθηκαν στον Δήμο Βόλου, προκειμένου μετά να διοχετευτούν και να δοθούν στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά οικονομική ανάγκη. Παράλληλα, το σωματείο έχει προχωρήσει στη διάθεση κοτόπουλων στον ξενώνα αστέγων.
Όπως τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος, «με τέτοιες δράσεις θέλουμε να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και να στηρίξουμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Στεκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και ανταποδίδουμε έτσι τη στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το