Ελλάδα

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά τεστ σε 3.000 επιβάτες που επιστρέφουν από νησιά στο «Ελ. Βενιζέλος»

Περίπου 3.000 τεστ κορωνοϊού αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής σε εκδρομείς που επιστρέφουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τρία συγκεκριμένα νησιά. Το μέτρο ελήφθη εκτάκτως από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Τα τεστ έχουν γίνει ήδη σε όλους τους επιβάτες και των 29 πτήσεων που προσγειώθηκαν από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη το Σάββατο και μέχρι το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ακόμη 26 πτήσεις. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο από την Πάρο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και να περιορισθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στην Αττική που, ούτως ή άλλως, παρουσιάζει βεβαρημένη εικόνα.

Τα υποχρεωτικά τεστ για τα τρία νησιά θα ολοκληρωθούν σήμερα, Κυριακή, όμως έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο σε όλους όσοι φθάνουν στην Αθήνα από τους ίδιους προορισμούς, παρότι σήμερα υπολογίζεται ότι είναι το τελευταίο μεγάλο κύμα των εκδρομέων που επιστρέφουν. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί την Τρίτη το μεσημέρι, οπότε θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το