Κόσμος

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 1.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρώπη

Μετά την Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τα περισσότερα κρούσματα. 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχουν αναφερθεί περιστατικά από το Μονακό έως τη Λευκορωσία.
Αργά αλλά σταθερά εξαπλώνεται ο κορωνοϊός Covid-19 στην Ευρώπη, καθώς καθημερινά προστίθενται δεκάδες κρούσματα στα ήδη επιβεβαιωμένα. Μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε χώρες εκτός αυτής, είχαν αναφερθεί 1.116 κρούσματα. Από τους ασθενείς, οι 24 (οι περισσότεροι Ιταλοί) δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Ιταλία
Ο κορωνοϊός Covid-19 είχε διαγνωστεί μέχρι χθες το βράδυ σε 889 ανθρώπους στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Angelo Borrelli, οι 412 από αυτούς έχουν ελαφρά συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί. Γι’ αυτό βρίσκονται απομονωμένοι στα σπίτια τους.
Από τους υπόλοιπους ασθενείς, οι 21 δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Άλλοι 64 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σχεδόν 50 έχουν αναρρώσει. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι (70-89 ετών) και οι περισσότεροι είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Γαλλία
Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran, ο νέος κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε 57 ανθρώπους στη Γαλλία. Οι 19 από αυτούς διαγνώσθηκαν χθες και προστέθηκαν στους 38 που ήδη ήσαν γνωστοί στη χώρα. Μεταξύ των νέων κρουσμάτων συμπεριλαμβάνονται δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Tenon, στο Παρίσι. Δύο από τους ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Γερμανία – Αρρώστησαν 4 παιδιά σε νηπιαγωγείο
Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει διαγνωστεί σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους σε τουλάχιστον τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Πρόκειται για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Βαυαρία, την Έσση και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Αν και στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος, ένας 47χρονος ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ντίσελντορφ. Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, διότι έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους ασθενείς.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε ότι η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης «βρίσκεται στις αρχές μιας επιδημίας του κορωνοϊού». Και αυτό, διότι σε αρκετά κρούσματα δεν μπορεί πλέον να βρεθεί συσχέτιση με άλλες πληγείσες περιοχές ή με γνωστούς ασθενείς.
Στο μεταξύ συναργερμός σήμανε σε νηπιαγωγείο, καθώς η νόσος χτύπησε τέσσερα παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Χάινσμπεργκ της Δυτικής Γερμανίας. Η κατάσταση της υγείας των παιδιών, η ηλικία των οποίων δεν προσδιορίστηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Όλα τους εμφανίζουν «συμπτώματα κρυολογήματος», είπε η εκπρόσωπος. Στον βρεφονηπιακό σταθμό εργάζεται μία γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Εκείνος ήταν το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σ’ αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας.

Ισπανία
Στην Ισπανία, ο κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε σε 25 ανθρώπους το τελευταίο 48ωρο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε χθες το βράδυ τα 39. Τουλάχιστον τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν άμεση ή έμμεση συσχέτιση με ζώνες υψηλού κινδύνου σε άλλες χώρες, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας Fernando Simon στους δημοσιογράφους.

Πού υπάρχουν κρούσματα
Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρονται αναλυτικά οι χώρες, τα κρούσματα και οι θάνατοι που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με το iatropedia.gr.

Χώρα Κρούσματα    Θάνατοι  
Ιταλία 889 21
Γαλλία 57 2
Γερμανία 48 0
Ισπανία 39 0
Βρετανία 20 1
Σουηδία 11 0
Ελβετία 8 0
Νορβηγία 6 0
Αυστρία 6 0
Κροατία 5 0
Ρωσία 5 0
ΕΛΛΑΔΑ 4 0
Φινλανδία 3 0
Ρουμανία 3 0
Ολλανδία 2 0
Λιθουανία 1 0
Εσθονία 1 0
Βέλγιο 1 0
Σαν Μαρίνο 1 0
Δανία 1 0
Μονακό 1 0
Βόρεια Μακεδονία 1 0
Ισλανδία 1 0
Λευκορωσία 1 0
ΣΥΝΟΛΟ 1.116 24

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το