Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση με εμβόλια mRNA – Ποιοι θα κάνουν

Mε εμβόλια mRNA θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας και μάλιστα 4 εβδομάδες μετά τη 2η δόση του εμβολίου που έχουν κάνει, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, η μετάλλαξη Δέλτα έφερε ανατροπές με αποτέλεσμα οι προβλέψεις να είναι διαφορετικές. Ανέφερε πως ο εμβολιασμός με δυο δόσεις μπορεί να προστατέψει κατά 92% από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Τα ραντεβού για την τρίτη δόση θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι και όσοι έχουν κάνει εμβόλιο της εταιρείας Johnson&Johnson θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Ποιοι θα λάβουν 3η δόση
Η κ.Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα άτομα τα οποία θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς την χρειάζονται για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το σύστημα τους. Οι ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση είναι οι εξής:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
Άτομα σε λίστα αναμονής με μεταμόσχευση
Άτομα με μεταμόσχευση μυελού
Άτομα με καρκίνο και άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες
Άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα σε ανοσοκαταστολή
Άτομα με HIV λοίμωξη
Νεφροπαθείς

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το