Κόσμος

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να εγκριθεί στις 12 Ιανουαρίου

Η Moderna αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19 στα μέσα Ιανουαρίου και είναι έτοιμη να αρχίσει τη διανομή αμέσως μετά, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής της μονάδας στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

«Αναμένουμε έγκριση για την ΕΕ και άρα για τη Γερμανία στις 12 Ιανουαρίου», δήλωσε τη Δευτέρα ο Νταν Στάνερ στην εφημερίδα. «Μόλις θα έχουμε την έγκριση, μπορούμε να κάνουμε διανομή».

Σημειώνεται, ότι η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech, για να λάβει 300 εκατ. δόσεις από το δικό τους εμβόλιο αλλά και με ακόμα 3 εταιρείες.

Τον Αύγουστο, οι ΗΠΑ συμφώνησαν με τη Moderna στην τιμή των 15 δολαρίων ανά δόση, προκειμένου να εξασφαλίσουν 100.000.000 εμβόλια σε μια συμφωνία που ανήλθε συνολικά σε 1,5 δισ. δολάρια. Η Ουάσινγκτον έχει επιλογή αγοράς 400.000.000 δόσεων σε άγνωστη τιμή, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις.

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ χαρακτηρίζουν την άφιξη εμβολίων ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αλλά τονίζουν επανειλημμένα ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να διανεμηθούν τα εμβόλια παγκοσμίως.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το