Ελλάδα

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στις βόλτες με τα κατοικίδια – Με ποιο sms πηγαίνουμε στον κτηνίατρο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βόλτες με τα κατοικίδια κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ακόμα αυστηρότερο γίνεται το ήδη ισχύον lockdown από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, καθώς οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 21:00 έως τις 5:00, εκτός από περιπτώσεις εργασίας, υγείας ή βόλτας με το κατοικίδιο. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ή βόλτα με το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι σύντομη και σε μικρή απόσταση από την οικία των πολιτών.

Πλέον, με το αυστηρότερο lockdown, η βόλτα κατοικίδιου κατά τις βραδινές ώρες θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πλησίον της οικίας μας με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκύλων, παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι έπαιρναν τα κατοικίδια με τα ΙΧ τους και πήγαιναν σε περιοχές μακριά από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας τον αριθμός 6 στα SMS προς το 13033. Πλέον, αυτό απαγορεύεται για το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων 21:00-05:00 ενώ μένει να διευκρινιστεί εάν απαγορεύεται και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Φυσικά, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης της κυκλοφορίας να επισκεφτούν ένα διανυκτερεύον κτηνιατρείο εάν αυτό είναι απαραίτητο. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να στείλουν SMS με τον αριθμό 1 στο 13033.

Τι αλλάζει στην ατομική άθληση
Μια ακόμα αλλαγή που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αφορά την ατομική άθληση. Πλέον, η άθληση απαγορεύεται από τις 21:00 έως τις 5:00, ενώ κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας ισχύουν τα εξής:

  • δεν προβλέπεται η άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων
  • η ατομική άθληση γίνεται σε συνθέσεις έως 3 ατόμων
  • υπάρχει ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών.

SMS 13033: Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ
Με τα νέα μέτρα του lockdown, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους τρόπους μετακίνησης των πολιτών από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, από τις 21:00 έως τις 5:00 θα μπορούμε να στέλνουμε μόνο δύο συγκεκριμένους αριθμούς SMS στο 13033.

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου γύρω από την οικία τους.
  • Όσον αφορά τις μετακινήσεις για λόγους εργασίας, οι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το