Ελλάδα

Κορωνοϊός – Θεμιστοκλέους: Ξεκινά η χορήγηση 3ης δόσης την Πέμπτη – Δεν θα σταλούν SMS

Η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών ξεκινά την την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έδωσε διευκρινίσεις για τη χορήγηση, τους δικαιούχους και τη διαδικασία που εκείνοι πρέπι να ακολουθήσουν για να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αποκλειστικά για όσους ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον 6 μήνες.

Δεν θα σταλούν SMS σε όσους μπορούν να κάνουν τρίτη δόση
Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα αποστέλλεται SMS σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή μέσω των φαρμακείων: «H λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Αποφάσεις για επέκταση τρίτης δόσης όταν υπάρχουν δεδομένα

Όσον αφορά στην επέκταση της τρίτης δόσης εμβολίου και σε άλλες ομάδες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν όταν γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο.

Οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν λάβει δύο δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer, Moderna ή Astrazeneca ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, σημείωσε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το